Кабинетът на Бойко Борисов отпусна поредната порция милиони за софийското

...
Кабинетът на Бойко Борисов отпусна поредната порция милиони за софийското
Коментари Харесай

Още 20 млн. лв. ще потънат в софийското метро

Кабинетът на Бойко Борисов отпусна следващата порция милиони за софийското метро, част от които ще отидат за извънредно безценен план с много съмнителна стойност. 20 милиона лв. гласоподава държавното управление на Столична община по време на постоянното съвещание на кабинета. Средствата се дават за придобиването на нови 10 метровлака за третата линия на метрото, както и за доставка и монтаж на преградни порти за метростанции от първия и втория метродиаметър.   По време на съвещанието кметът на София Йорданка Фандъкова благодари за поддръжката, която държавното управление оказва на града.,,С тези 20 милиона лв. ще успеем да създадем окончателното заплащане за закупуването на 10 нови метровлака, които изцяло обезпечават активността на цялата трета линия на метрото``, съобщи Фандъкова.

По-интересен обаче е вторият план, за които страната отпуска пари. В бюджета на София за 2021 година към този момент са заложени 15 млн. лева за слагане на защитни загради на пероните на 10 метростанции от по-старите линии на столичното метро. Това значи, че за плексигласови огради на всяка от спирките ще бъдат покарчени по 1,5 млн лева За същото мероприятие, както и за заплащания на нови мотриси, през лятото на м.г. Министерски съвет към този момент отпусна други 15 млн. лева При разискването на финансовата стратегия на столицата целесъобразността на плана с защитните огради към този момент бе подложен на критика от гражданското съдружие " Спаси София ". " Как е допустимо преградите да костват по 1,5 млн.лева за всяка метростанция и нужно ли е да влагаме толкоз средства в тях тъкмо в този момент, откакто стотици метро системи по света действат безпроблемно без тях? Ако тези милиони бъдат вложени в поправки на тротоари, улици и безвредни кръстовища, резултатът за сигурността на хората ще бъде доста по-голям ", съобщи Андрей Зографски от " Спаси София ".

Общинският консултант на сдружението Борис Бонев предложи с парите, заделени за загради, да се построят три монтажни паркинга с над 1000 нови места в кварталите, няколко огромни междублокови пространства да се трансфорат в паркове и да бъде пусната нова автобусна линия 173, която да свърже южните квартали, както и да бъде изцяло ремонтирана ул. " Народно хоро " в кв. " Овча купел ".

 

Пореден теч на метростанция

След серия повреди на други места, протече и пешеходният тунел сред метростанции „ Сердика 1 “ и „ Сердика 2 “. Проблемът не наподобява дребен, тъй като огромна част от мазилката е олющена. На място е подложен знак за влажен под. В последните месеци течове се появиха на станция " Обеля ", " Хаджи Димитър " и другаде (виж снимката).  

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР