Кабинетът Денков“ остава засега. Това се случи след като парламентът

...
Кабинетът Денков“ остава засега. Това се случи след като парламентът
Коментари Харесай

Извънредно! Шефът на НС закри заседанието в НС. Предстоят инфарктни часове за кабинета Денков

Кабинетът „ Денков “ остава към този момент. Това се случи откакто Народното събрание не съумя да събере кворум и депутатите да гласоподават втория избор на съмнение към държавното управление.
ГЕРБ и Движение за права и свободи не се явиха в Народно събрание след дадената отмора от Росен Желязков и това предизвести края на днешния парламентарен ден.
„ Поради липса на кворум закривам съвещанието “, сбит бе той, откакто единствено 63-ма се записаха. Желязков и зам.-шефката на Народно събрание Росица Кирова евентуално са двамата депутати от ГЕРБ, които се записаха. 60 от ПП-ДБ също подкрепиха кворума, както и самостоятелният Радостин Василев. Опозицията, която бе в залата, реши да провали кворума.
Прегласуването ще се състои на следващия ден.
Днешният политически ден бе белязан от куп кавги. Рано сутринта представителите на ГЕРБ-СДС напуснаха Съвета по сигурността при премиера Денков преди неговия край.
Минути по-късно същото направи и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
На фона на това в Народното събрание (НС) течеше оживена полемика, а народните представители чакаха момента за гласоподаване на втория избор на съмнение против кабинета „ Денков “, написа Блиц.
В 13:55 часа депутатите трябваше да гласоподават, само че това бе отсрочено. След като настъпи моментът депутатите да кажат думата си за бъдещето на държавното управление, представителите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи напуснаха залата.
Председателят на Народно събрание Росен Желязков даде отмора, а в този момент в залата се появиха част от депутатите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР