Кабинетът Денков“ направи равносметка на свършената работа за 9-те месеца

...
Кабинетът Денков“ направи равносметка на свършената работа за 9-те месеца
Коментари Харесай

Кабинетът ,,Денков“ с отчет: 9 месеца работихме, въпреки „пречките и умишлените саботажи“

Кабинетът „ Денков “ направи равносметка на свършената работа за 9-те месеца на власт. За загрявка на достиженията беше пуснат авансово квалифициран клип, в които бяха систематизирани резултатите – измежду тях битката с инфлацията, Шенген, поддръжката за земеделските стопани, раждаемостта, растежът на приходите и вложенията и визитата на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи „ Трибюн “.
30 километра издигнати и пуснати в придвижване автомагистрали
„ Искам да акцентира един лист от резултати, огромна част от които потънаха в медийното пространство, тъй като бяха заглушавани от други събития. Имаме зелена светлина за автомагистрала „ Струма “. Започваме градежа още веднъж, след години закъснение поради разногласия към Кресненското дефиле. Имаме всички нужни документи, с цел да стартираме градежа. За този интервал от девет месеца имаме 30 километра издигнати и пуснати в придвижване магистрални пътища. През идващите девет месеца чакаме още сред 60 и 90 километра да бъдат пуснати “, регистрира Николай Денков. Той уточни още, че за първи път Министерството на младежта и спорта е основало стратегия за финансиране на младите спортисти, първенци на България и е предвидяло да им даде награди. Рехабилитацията на 24 напоителни канала, осъществена от Министерството на земеделието и храните, също бе част от доклада на министър-председателя.
„ Министерството на правораздаването към този момент стартира следствие на военни закононарушения в Украйна, със свидетелските показания на украински бежанци в България. Министерството на труда и обществената политика задейства над 25 хиляди стопански неактивни лица на пазара на труда, единствено за последните шест месеца на 2023 година Министерството на туризма подписа съглашение за разпространение на България с Европейската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници “, изброи той.
По време на ръководството е имало „ спънки и умишлени саботажи “
„ Няма да спестя и това, че постоянно се сблъсквахме с чести хибридни офанзиви “, разяснява Денков. Той даде образец с лъжата, че в България се връщат хиляди мигранти и че се изпращат задгранични мигранти, създали закононарушения и убийства. Министър-председателят даде и различен образец, като уточни непрекъснатите офанзиви във връзка с незабавната помощ по въздуха и проблемите с хеликоптера. „ Абсолютно непозволени, безусловно неточни “.
Министерство на външните работи има 89 ограничения, от които 61 са изпълнени
Според Мария Габриел водещ приоритет е била поддръжката за Украйна, както и премахването на морските и въздушни граници към Шенген. Габриел разяснява и спешна дипломация, отчитайки, че страната ни е избавила българските жители от войната в Близкия изток. За нея е значимо България да одобри първата си външнополитическа тактика. Министерство на външните работи има 89 ограничения, от които 61 са изпълнени, по останалите са почнали осъществяванията. Важно е България най-сетне да одобри първата външнополитическа тактика в своята история. Продължават напъните, свързани с бранд „ България “.
Еврозоната през 2025 година, приходи и бизнес
Двата стратегически целта пред България и Министерство на финансите са ясни – влизане в еврозоната през 2025 година и продължение на политиката, стъпваща върху напредък на приходите и подкрепяне на бизнеса, съобщи министърът на финансите в оставка Асен Василев. Той заяви, че НЗОК е приела мярка, която ще разреши да се понижат доста заплащания за основни медикаменти, употребявани основно от възрастни хора. Василев означи транспортната съгласуваност сред Гърция, България и Румъния и упованието на междуправителствената конвенция за съдействие. Това ще задълбочи връзките ни с Гърция, добави Василев.
Миграционният напън към България трайно понижава от септември 2023 година
Когато поехме Министерство на вътрешните работи юни 2023 бяхме сложени в тежка обстановка, с 50% имахме растеж на опитите за незаконно прекосяване на границите. В резултат на ограниченията ни, усилване на контрола по границата с 30% повече чиновници, постигнахме съществени резултати, акцентира Калин Стоянов. Справянето с пътния травматизъм е другата предпочитана линия. От 1 юни 2023 до 5 март 2024 имаме 35 по-малко жертви по пътищата. Всичко, което предприехме с лишаване на коли и усилване на събираемостта на санкциите, дава резултати.
За превъоръжаване на армията има над 1 милиарда лв.
Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев открои оказването на помощ на Украйна и триумфите в отбранителната промишленост по време на доклада на кабинета в Министерски съвет.„ Работим интензивно за даване на въоръжение “, добави Тагарев. Той уточни, че за превъоръжаване на армията има над 1 милиарда лв. над гласувания бюджет
Визията за бъдещето на България е подплатена с измененията в Конституцията
Министърът на правораздаването Атанас Славов уточни, че визията за бъдещето е въплатена в конституционните промени и добави, че неговите цели са свързани с реализирането на тези промени.
Магистралната мрежа са във фокуса
Приоритетът през идващите 9 месеца е ориентиран към развиване на значителен прогрес по магистралната мрежа на страната. Това съобщи министърът на районното развиване в оставка Андрей Цеков В този смисъл, откакто в първите 9 месеца успяхме да реализираме прогрес в плановата и бюджетна обезпеченост, през идващите 9 месеца се фокусираме към вероятното – а то е до края на 2024 година да отворим до 90 км автомагистрални сектори, уточни Цеков.
До края на 2024 година ще бъде изцяло приключена автомагистрала „ Европа “. Съществен прогрес чакаме да достигнем и по автомагистралата Видин – Ботевград. Ще бъдат въведени и 32-километровото трасе Мездра – Ботевград. От автомагистрала „ Струма “ остават 3 километра.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР