Кабинетът „Петков“ има проблем с икономическата криза, а не с

...
Кабинетът „Петков“ има проблем с икономическата криза, а не с
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Краят на това правителство ще настъпи! БСП напуска управлението

Кабинетът „Петков“ има проблем с икономическата рецесия, а не с оръжията за Украйна. Това разяснява политологът проф. Румяна Коларова, представена от „Фокус“.

„Има доста свидетелства, че става дума за военни закононарушения най-малкото, в случай че не закононарушения против човечеството, които по някакъв метод предопределят първо оценката на тези дейности, а второ, което е по-важно – военните цели на Русия отиват надалеч оттатък Украйна.

Но още един път желая да подчертая, че действителните проблеми, които това държавно управление има, те са свързани не с тази закъсняла безапелационна позиция, а тя дава бих споделила много огромни шансове на държавното управление да се стабилизира и да провежда своите дейности. Доколко това ще бъде действителност – ще забележим. Но това, което желая да кажа – че действителната заплаха пред обединението е обвързвана с дейностите в областта на икономиката“, уточни тя.

„Рано или късно Българска социалистическа партия ще напусне ръководството, само че това няма да се случи сега“, предвижда проф. Коларова.

„При Българска социалистическа партия това, което е реалност, въпреки че не го наблюдавахме на последните избори предходната година, само че действителната наклонност при Българска социалистическа партия е, че постоянно когато те са във властта, те губят, а когато са отвън властта, доста внезапно и незабавно печелят поддръжка. Така че съгласно мен печелившата тактика – Българска социалистическа партия е задоволително добре проведена партия, аз съм уверена, че в случай че приближат избори или изобщо в случай че обстановката стане нестабилна, Българска социалистическа партия ще напусне обединението преди държавното управление да падне, с цел да осъществя и този плюс.
И също така виждате, че линията, която Българска социалистическа партия следва в границите на това държавно управление, е една самобитно вътрешна съпротива, в смисъл, те постоянно доста ясно и отчетливо разграничават своите цели, своите претенции от тези на останалите партии членки на коалицията“, добави Коларова.

„Краят на това държавно управление ще настъпи когато имаме разкрита корупционна сделка“, счита политологът.

„Първата огромна корупционна договорка, в която ръководещите бъдат уличени, ще постави завършек на това ръководство – това е ясно. В смисъл, тези проблеми сме ги виждали и при други държавни управления, виждали сме ги и при Съюз на демократичните сили.

Съюз на демократичните сили пристигна с обещанието, че ще постави завършек на разграбването на страната от Българска социалистическа партия – в края на своя мандат беше упрекнато тъкмо в корупция.

Национална движение „Симеон Втори" пристигна с заричане, че ще постави завършек на корупцията – в края на своя мандат беше упрекнато в тежки обири и злоупотреби с държавни средства.

По същия метод се случи и с ГЕРБ.

Но тук желая да подчертая, че имаше един значителен интервал от четири години сред началото на ръководството и повече и момента, в който обвиняванията в корупция към този момент взеха връх“, добави още проф. Румяна Коларова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР