Журналистката Люба Кулезич заяви, че редица известни личности, сред които

...
Журналистката Люба Кулезич заяви, че редица известни личности, сред които
Коментари Харесай

Кулезич излезе с твърдения, че известни личности са получавали пари от КТБ

Журналистката Люба Кулезич съобщи, че редица известни персони, измежду които политици и социолози, са получавали неотчетени пари от КТБ.

Кулезич уточни имената въз основата на обществен документ, съдържащ показания от основния очевидец по делото " КТБ " - Бисер Лазов, както и на счетоводителката Юлия Илиева. Интересното е, че телевизионната водеща приказва още веднъж пред BIT – в предаването „ Просто Диков “.

Люба Кулезич съобщи, че документът е по следствено дело за КТБ от 2014 година, като показанията на Лазов били приложени за друго следствено дело за КТБ. Същото важало за Илиева - показанията ѝ от едно следствено дело били употребени за друго дело, обвързвано с КТБ. Вадят се показания от следственото дело за КТБ и тя се ползва против други хора , направи умозаключение Кулезич, изразявайки подозрения за какво се прави това ?! Телевизионната водеща добави и, че Юлия Илиева водела списък, само че част от него " бил загубен " при преместването на офиса на бул. " Цар Борис III ".

Съгласно показанията на Лазов и Илиева, доста хора, като много от тях са обществени персони, са получавали огромни парични суми по персонално предписание на Цветан Василев.

Лазов и Илиева настояват, че половин милион лв. са отишли за акцията на Меглена Кунева за президент. В публична позиция Кунева изрично отхвърли изказванията и съобщи, че свързването ѝ с КТБ е подправена вест.

50 000 евро пък били дадени на водача на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски , като те стигнали до някогашния министър на стопанската система през някогашния ръководител на КФН и настоящ началник на Българската банка за развиване (ББР) Стоян Мавродиев . В отговор Лукарски сподели, че не е получавал пари, а Стоян Мавродиев документално съобщи, че " това изказване е толкоз неуместно, че не предстои на коментар ". Мавродиев прибавя и, че " за сходни клюки се завеждат каузи ".

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев пък били взели най-вече пари – на два пъти по половин милион евро. Стойчев получил 500 000 евро на 13 август 2013 година, а Райчев - на 20 септември 2013 година Социолозите са били доведени от юрист Божидар Миладинов и поискали да им се даде касета в банката, с цел да съхраняват големите суми. Отговорът на Стойчев е " нищо не съм вземал ", а Райчев бил в чужбина и щял да разяснява тази седмица.

Още за изказванията на Кулезич вижте ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР