Журналистката Карълайн Уилър пояснява, че Банкова представлява блок от офиси,

...
Журналистката Карълайн Уилър пояснява, че Банкова представлява блок от офиси,
Коментари Харесай

Сънди таймс: В бункера на Зеленски - без телефони, без светлина, без сън и с тайни пароли

Журналистката Карълайн Уилър разяснява, че Банкова съставлява блок от офиси, заобиколен от железен пръстен

" В бункера на Зеленски: без телефони, без светлина, без сън и с секрети пароли ", по този начин е озаглавен просторен материал в английския " Сънди таймс " от политическия редактор на вестника Карълайн Уилър, посетила Банкова – украинския вид на Даунинг стрийт.

Най-поразителното при влизането в Банкова е какъв брой е мрачно вътре, написа журналистката. Всички кепенци са спуснати, с цел да се защищити от детонации на бомби, а светлините са изключени, с цел да се понижи опасността постройката да бъде обект на въздушни набези или снайперисти.

Карълайн Уилър разяснява, че Банкова съставлява блок от офиси, заобиколен от железен пръстен. По всички улици към комплекса са ситуирани КПП-та с въоръжена защита. Достъп имат единствено тези, които разполагат с нужните документи, осведоми.

Карълайн Уилър написа, че от началото на войната е имало многоборйни опити за убийството на Володимир Зеленски. Ръководителят на Съвета за национална сигурност Олексий Данилов твърди, че Зеленски е оживял при три опита за ликвидиране единствено в границите на една седмица.

Журналистката разказва освен персоналните си прекарвания в бункера на Зеленски, само че и срещите ѝ с някои от най-доверените му хора. Като Андрий Йермак, придружил президента на последната му европейска обиколка и Александър Роднянски – академик от Кембридж, завърнал се в Киев, с цел да поучава Зеленски по стопански въпроси. А също Микола Солски – министър на селското стопанство и храните. Те споделят, че светът е бил изумен, че Украйна освен устоя на съветското нахлуване, само че стартира да отвръща на удара.

Роднянски споделя, че " първо, Русия подцени украинските отбранителни дарба и второ, руснаците надцениха личните си качества ". А Солски добавя, че " от руснаците не могат да се чакат някакви умни ходове, тъй като се държат по предвидим метод ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР