Журналистите на TechCrunch откриха в Twitter мрежа от 15 профила,

...
Журналистите на TechCrunch откриха в Twitter мрежа от 15 профила,
Коментари Харесай

Amazon наема хора да пишат положителни отзиви в Twitter

Журналистите на TechCrunch откриха в Twitter мрежа от 15 профила, създателите на които назовават себе си „амбасадори“. Те пишат за преимуществата да работиш в Amazon: положителни условия на труд, високи заплати и забавна работа.

Акаунтите на всички тези хора са завършени по идентичен метод и имат сходно изложение. Освен това, посланиците не се тормозят да употребяват и сходни текстови шаблони.



До името във всеки профил е подложен надписа FC Ambassador. FC значи fulfillment centers или център за пакетиране и изпращане на поръчките. Основната активност на тези „посланици“ е да дават отговор на туитовете на другите хора, които пишат отрицателни мнения за Amazon или за създателя на компанията Джеф Безос.

Ето някои образци:

1. „Боже мой, Amazon, просто плащай по-добре на своите служащи и служители“!

2. „А знаете ли, че Amazon заплаща на работещите в своите хранилища с 30% повече от другите ритейлъри? Аз се гордея с работата си в Amazon, а компанията се грижи за мен. Тук е доста по-добре, спрямо другите работодатели“.

1. „Amazon се отнася към своите чиновници като към отпадъци. Хайде ботове – действайте!“

2. „Всъщност, в случай че Amazon използваше ботове, те щяха да бъдат по-интересни от мен. Между другото, аз не се усещам подтиснат на работното си място. Знам, че моето самочувствие и сигурност са значими за управлението на компанията. Дори мога да взема вана, постоянно когато поискам“.

Интересно е, че посланиците настояват, че заемат елементарни позиции в складовете и никой не ги кара да пишат сходни неща. Но в това време Amazon заяви, че посланиците са на обособена платена служба в компанията с цялостен работен ден. Тази служба могат да бъдат заемана единствено от хора с опит в складовете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР