Журналистите и учителите пият най-много кафе, показват резултатите от ново

...
Журналистите и учителите пият най-много кафе, показват резултатите от ново
Коментари Харесай

Учители и журналисти са най-зависими от кофеина

Журналистите и учителите пият най-вече кафе, демонстрират резултатите от ново изследване. Любители на кофеина са още водопроводчиците, служителите на реда и търговците, а съгласно резултатите хората с тези няколко специалности изпиват по четири и даже повече чаши кафе на ден.

Списъкът продължава с медицинските служащи, шефове на разнообразни компании, чиновници в телешоп – става известно, че те пият на ден по 3 чаши, най-вече четири. Не толкоз пристрастени към кофеиновите питиета са чиновниците в магазините и IT експертите – тяхната доза за деня е сред две и три чаши кафе.

С една или две чаши на ден и на последно място в тази ранглиста се записват водачите. Специалистите, които са провели изследването, са интервюирали към 10 хиляди души, като 85 на 100 от участниците са декларирали, че пият най-малко три чаши кафе на ден.

70 на 100 от запитаните дават отговор, че се усещат неработоспособни, в случай че не изпият дневната си дажба кофеинова напитка. 71 на 100 настояват, че пият кафе само поради кофеина, а не поради приятния мирис или усета на напитката.

 Кофеин

Според експертите четири чаши кафе са прекомерно огромно количество за един ден и кръвното налягане може да се увеличи. Освен това многото кофеин за ден може да аргументи дехидратация, изключително в случай че ароматната напитка е единственият източник на течности за организма. Разбира се, кафето също има своите изгоди за човешкия организъм – понижаване на заплахата от сърдечно-съдови болести, диабет и други

Има други възможности на кофеиновата напитка – кафето може да се смени със зелен или черен чай. Вкусът несъмнено е по-различен, само че пък крайният резултат е идентичен. Ако и вие сте измежду хората, които одобряват толкоз доста кафе всекидневно, пробвайте да измененията режима, като пиете зелен чай.

Той ще ви помогне да се разсъните и да се чувствате в действителност пълноценни през целия ден, а въпреки това, няма страничните дейности на кофеина. Според скорошно изследване изпиването на една чаша чай всеки ден ще понижи риска от преждевременна гибел с 25 на 100.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР