Журналистът ще бъде призован за снемане на обясненияПрокурори от Върховна

...
Журналистът ще бъде призован за снемане на обясненияПрокурори от Върховна
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява и списък на Бареков: Вътре са Петков и Асен Василев

Журналистът ще бъде свикан за снемане на пояснения
Прокурори от Върховна касационна прокуратура ще извършат инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) по отношение на възложен на 15.02.2022 година от журналиста Николай Бареков лист с лица, за които същият ползва сигнали, изявления и журналистически следствия, оповестяват от държавното обвиняване.

С цел определяне на обективната истина прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи и други способени органи на изпълнителната власт цялата налична информация по отношение на лицата, обект на изявленията, и вероятно подхванатите от органите дейности по отношение на тях, за практикуване пълномощията на Прокуратура на Република България по покачване на наказателна отговорност при събиране на задоволително данни за осъществено закононарушение от лицата, посочени в предоставените материали.

Николай Бареков ще бъде свикан за снемане на пояснения.

От прокуратурата прецизират, че в листата на журналиста и някогашен евродепутат не попада името на президента на Република България и няма да се изискват от Министерство на вътрешните работи и други способени органи информация, обвързвана с президента.

Държавното обвиняване ще осведоми за дейностите си по хода на инспекцията.

Припомняме, че единствено преди няколко дни Николай Бареков разгласи желанията си да съобщи лист с още имена за инспекция от прокуратурата. Журналистът употребява за това персоналния си профил във Facebook. Той сподели и листата с имента, които предава на прокуратурата:
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР