Журналистът Николай Караколев беше брутално блъскан, избутан, изхвърлен и на

...
Журналистът Николай Караколев беше брутално блъскан, избутан, изхвърлен и на
Коментари Харесай

Ще се извини ли Атанас Атанасов за „мутрите” в ДСБ

Журналистът Николай Караколев беше брутално блъскан, избутан, изхвърлен и на косъм да бъде пребит от брифингът, разгласен като конференция, на „ положителните сили “ от ПП/ДБ в петък. И всичко това под одобрителните погледи на четиримата водачи на обединението, които не споделят и дума на „ бодигардовете на срещата “. Видно от видеокадрите двама индивида стоят в основата на саморазправата с Караколев в централата на „ Къниградска “. Единият е предприемачът Румен Димитров. Той е от хората на Атанасов в столицата, част от управлението на „ демократите “ и притежател на няколко открити и закрити басейни в София.

Другият, който влиза в ролята на защита е печално прочут на медиите с името Емил Мачиков. Главният секретар на „ Демократи за мощна България “ сменя семейството си и е бил търсен за имотни измами, преди да стартира политическа кариера под новото си име. Историята започва през далечната 2006 година, когато актуалният партиен началник Емил Мачиков е прочут с името Емил Ивов Илиев. Историите не стопират до тук, а обвинявания към днешният Мачиков има и от някогашният му съучастник - го е заплашвал с револвер, както и за изгубването на служебни суми. След промяната на семейството си през 2013 година Илиев, към този момент Мачиков, се впуска в политиката. Още през февруари 2014 година е назначен от Радан Кънев за основен секретар на партията „ Демократи за мощна България “.

 

За да се убеди, че Караколев е извлачен и отвън залата на вратата да пази застава различен член на Демократична България - Илина Мутафчиева, която се води обществен бизнесмен и цивилен деятел. Била е лидер на листата в Търговище на последните избори и имала с опит в региона на образованието и правата на индивида. Била е два мандата ръководител на Национален юношески конгрес. Работила е при някогашния дипломат от времето на комунизма Иван Гарвалов, който е управлявал Дружество за Организация на обединените нации в България. Според осведомени точно Гарвалов е предложил на своя другар Стефан Тафров, също някогашен дипломат в Организация на обединените нации, да включи неговото протеже в партийните листи.

Да не забравим и ролята на заслон в сценката с изхвърлянето на Караколев. Въоръжен с преносим компютър в ръка протежето на Асен Василев – Георги Клисурски - прикрива камерата на оператора Въпросният консултант беше назначен в Съвета на шефовете на сдружението „ Хели Мед Сървиз “, което бе основано от кабинета „ Петков “, с цел да дава отговор за здравната помощ по въздух и въздушните коли за спешна помощ. Министерски съвет след това закри сдружението и трансферира активността му към държавния авиоотряд.

 

Лидерът на групичката от „ четирима охранители “ – ген. Атанас Атанасов - съобщи през вчерашния ден, че обединението на „ положителните сили “ не били „ орган за реабиталиция или прошка “. Следите на сходно държание от страна на „ мутрите “ на Демократична България сигурно няма да бъдат заличени, а още по-малко помилвани от обществото.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР