Журналист и активист, известен с критичното си отношение към Кремъл,

...
Журналист и активист, известен с критичното си отношение към Кремъл,
Коментари Харесай

Критик на Кремъл ранен при нападение в Москва

Журналист и деятел, прочут с сериозното си отношение към Кремъл, беше ранен съществено при нахлуване в Москва, съобщи ДПА, като цитира радио " Ехото на Москва ".
22-годишният блогър Егор Жуков е бил признат в болница с разкъсвания по лицето и опасения за черепно-мозъчна контузия. Жуков работи за " Ехото на Москва ", откакто страната му му не разрешава да поддържа личен онлайн видеоканал, написа Българска телеграфна агенция
Неговите материали привличаха огромен брой фенове. Той интервюира съветския отстъпник Алексей Навални, който сега се лекува в болница в Берлин от хипотетично отравяне.
Екипът на Жуков разгласява фотоси от контузиите му в обществените медии. Според тях той е бил удрян в главата, до момента в който лежал на земята.
Въпреки контузиите си деятелят " резервира успокоение и даже се майтапи със случилото се ", заяви в Телеграм неговият екип, представен от Франс прес.
Според основния редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов, Жуков е подал тъжба в полицията. Той твърди, че нощес е бил атакуван с изненада и пребит от двама непознати пред жилището си.
Московската полиция е почнала дело за побоя над Жуков и сега се открива самоличността на причинителите, заяви ТАСС. Активистът е прочут с острите си рецензии против президента Путин и един път съобщи, че желае самият той да стане президент. Той получи известност посредством присъединяване си в митинги на опозицията, напомня ДПА.
Жуков получи тригодишна условна присъда и московски съд му наложи двегодишна възбрана да бъде админ на уеб сайтове, откакто беше приет за отговорен за отправяне на апели към екстремизъм. Първоначалното обвиняване беше в образуване на всеобщи вълнения. След присъдата той се причисли към екипа на " Ехото на Москва ".
Вчера екипът на Жуков заяви, че той е бил изключен от Висшето учебно заведение по стопанска система в Москва, единствено дни след приемането си за магистратура, отбелязва Агенция Франс Прес. Неговият екип дефинира това решение като " заповед от горната страна ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР