Жребият за европейското първенство по футбол през 2020 г. оформи

...
Жребият за европейското първенство по футбол през 2020 г. оформи
Коментари Харесай

В "групата на смъртта" дори не мислят за четвърти съперник

Жребият за европейското състезание по футбол през 2020 година оформи една от най-завързаните групи в цялата история на шампионатите на Стария континент. В гр.F се събраха последните два международни първенеца - Германия и Франция, както и актуалният европейски отличник Португалия.

По подигравка на ориста тъкмо в тази компания ще попадне и отборът на България, в случай че успее да завоюва плейофната борба в Бараж А от Лигата на нациите. Другите разновидности за четвърти тим в " групата на гибелта " от нашия поток са Унгария и Исландия, а в случай че Финалната четворка през март бъде извоювана от Румъния, то северните ни съседи ще бъдат разпределени в група С при Холандия, Украйна и Австрия. В подобен случай при Германия, Франция и Португалия ще се озове спечелилият от Бараж D (Грузия, Беларус, Северна Македония или Косово).

Така или другояче, към днешна дата никой от отборите в група F даже не мисли за четвъртия тим, защото даже без него борбата за двете сигурни места на 1/8-финалите ще е жестока. По правилник за етапа на елиминациите на Евро 2020 ще се класират първите два отбора от всяка от шестте групи плюс четирите най-силни трети.

" Групата е, меко казано, тежка - уточни селекционерът на " петлите " Дидие Дешан. - Но мисля, че Йоахим Льов (б.р. - селекционер на Германия) и Фернандо Сантош (б.р. - селекционер на Португалия) ще кажат същото. Най-тежката група, само че ние би трябвало да приемем жребия. Все още не знаем кой е третият ни противник, само че към този момент сме наясно с класата на другите два и можем да се подготвим за тези мачове. Ще би трябвало да сме подготвени за началото на шампионата, тъй като в първия мач играем с Германия в Мюнхен, те ще бъдат домакини. "

Двубоите от група F ще се играят на ст. " Алианц Арена " в Мюнхен и на ст. " Пушкаш Арена " в Будапеща. Ако България се класира за Евро 2020, ще се изправи против Франция и Португалия в унгарската столица и против Германия в сърцето на Бавария.

" В първия миг изпитах наслада, тъй като това ще са най-интересните мачове - разяснява Льов. - Ще играем против настоящия международен и настоящия европейски първенец. Мисля, че играчите ще чакат с неспокойствие тези мачове. Разбира се, че това е групата на гибелта. Всеки тим в групата би трябвало да даде максимума от себе си, в случай че желае да продължи напред. Но мисля, че тези мачове ще бъдат едни футболни фестивали. Освен това играем в Германия, което очаквам с неспокойствие. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР