Жозе Салойо, управител на БНП Париба Лични Финанси в България:Дълбока

...
Жозе Салойо, управител на БНП Париба Лични Финанси в България:Дълбока
Коментари Харесай

БНП Париба Лични Финанси: Доверие се печели когато иновациите и отговорността са в ДНК на компанията

Жозе Салойо, шеф на БНП Париба Лични Финанси в България:
Дълбока персонализация, кръгова стопанска система и доверие ще дефинират бъдещето на финансовия бранш
За мен без подозрение дълбоката персонализация ще е най-важната наклонност на бъдещето. Участниците на пазара ще употребяват и структурират данни, което ще докара до прочувствена връзка и до по-добро потребителско преживяване.
-->
Втората доста значима наклонност е кръговата стопанска система. Днес сме изправени пред невиждани провокации - климатична смяна, привършване на естествените запаси и възходящи неравенства. В БНП Париба Лични Финанси сме уверени, че потреблението е в основата на тези световни провокации и то може да даде и отговора за решаването им.

Третата наклонност е доверието, което се реализира с висока степен на отбрана на данните и заплащанията. Удобство и доверие са факторите, които ще доведат до въвеждането и потреблението на нововъведенията и на новите модели на ползване, които банките, ритейлърите и финтех фирмите дават.

 

Людмила Петрова, Мениджър Маркетинг,клиентско преживяване и корпоративен ангажимент
Устойчивото развиване е в нашето ДНК
Като част от най-голямата финансова група в еврозоната - BNP Paribas ние осъзнаваме огромната отговорност, която носим пред обществото. Затова сме приели за собствен ангажимент да работим интензивно за популяризирането на устойчивия модел на държание освен измежду хората, само че и измежду бизнеса. Програмата ни е основана на три съществени стълба: “Компания за образец ”, “Трансформация на бизнеса ”, “В изгода на обществото ”.

Това да бъдем за образец е фокусирано върху вътрешните ни процеси - по какъв начин да използваме по-малко като компания и да разпространим вътрешно устойчивия метод на мислене. Бизнес стълбът е обвързван с това по какъв начин вграждаме устойчивите практики в нашите действия и предложения, като слагаме акцент върху кръговата стопанска система и финансовото включване на младежите. Стълбът в интерес на обществото отразява устрема ни да разпространяваме нашата експертиза оттатък границите на професионалната ни активност - посредством поддръжка на финансовата и цифровата просветеност и доброволческа работа в интерес на дела, които поддържат задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации.

 

Мария Мангърова, Директор Продажби и Маркетинг:
Помагаме на хората с транспарантни и лесни за схващане артикули и услуги
Значителният растеж на броя на заявките за заеми и на междинните суми на поръчките ясно демонстрира, че българите одобряват БНП Париба Лични Финанси като приближен сътрудник за реализация на отсрочените през предходните години планове и за подготовка за предстоящите през зимата провокации.

Ние сме тук, с цел да ги подкрепим с нашите персонализирани артикули и висок стандарт на обслужване по транспарантен и виновен метод.

Радваме се, че задължението ни да бъдем виновен заемодател и сътрудник се прави оценка и от банковата общественост и високо ценим премията ни за “Най-успешен задграничен банков клон ” от Асоциация “Банка на годината ”.

 

 

“За БНП Париба Лични Финанси, България 2022 година е извънредно сполучлива и ние отчитаме растеж от 22,6% на междинната сума на поръчките за потребителски заем и нараснал интерес към нашите артикули и услуги “, споделя шефът на банката Жозе Салойо. Той добавя, че през изминаващата година българският клон на водещата френска банка в потребителското кредитиране BNP Paribas Personal Finance S.A., сполучливо осъществя значими планове в региона на машинното образование като - цифровия консултант “ IDA, който е основан на изкуствен интелект и обработка на огромни данни; новия уеб страница на банката и партньорствата в поддръжка на кръговата стопанска система и устойчивото ползване.
Българите аплайват за все по-големи заеми - междинната сума на поръчките доближи 10 833 лева
Данните на БНП Париба Лични Финанси в България демонстрират, че в интервала май-октомври 2022 година междинната сума на заявките, подадени към банката набъбна с 22,6% и доближи 10 833 лева, до момента в който година по-рано беше 8 835 лв.. Най-голям растеж се следи при заемите за автомобилни поправки - 29,3% до 5 276 лв.. На второ място във връзка с растежа на заявките са заемите за покупка на мебели, а на трета позиция са заемите за покупка на използвани коли, при които растежът на междинния размер на заявките е 25,3% до 11 470 лв..

Според Мария Мангърова, Директор Продажби и Маркетинг на БНП Париба Лични Финанси, макар упованията за криза, хората са склонни да използват повече и да осъществят огромни проекти, отсрочени през последните пандемични години. Например, българите влагат по-големи суми в ремонт на дома. В интервала май-октомври 2022 година междинният размер на заявките за тези планове доближи 11 289 лева, а година по-рано беше 9 026 лева

Този растеж се дължи на две съществени аргументи. Първата е покачването на цените на строителните материали и на труда. Затова хората, които имат проекти за ремонт на дома, бързат да ги осъществят през лятото на 2022 година, с цел да изпреварят упованията си за в допълнение оскъпяване на плана. Втората причина е обвързвана с растящите цени на електро и топлоенергията. С цел понижаване на разноските за битови сметки, доста българи са финансирали с потребителски заеми промяна на дограма, слагане на външна и вътрешна изолираност на дома, замяна на водни и електро съоръжения.
Иновациите са в основата на растежа на резултатите на БНП Париба Лични Финансив България
Според Жозе Салойо растежът на междинния размер на поръчките за потребителски заеми е движен и от непрекъснатите вложения на банката в новаторски цифрови решения. “През последните 6 месеца половината от заявките за заеми към нашата компания бяха подени през интернет, а други над 20% пристигнаха по телефона. Това демонстрира, че хората от ден на ден ни възприемат като новаторска банка, която им дава сигурна услуга през всяка точка на контакт ”, споделя той.

По отношение на дигитализацията, наред със сигурността, водещо е удобството в потребителско преживяване. Например, хората желаят процесът за кандидатстване да е оптимално улеснен.

В отговор на това, новият уеб страница на банката беше създаден с фокус върху минималното изпитание от страна на клиента. Той обезпечава преживяване като на мобилно приложение, без да е належащо потребителят да го смъква на устройството си. Това е съществено облекчение за потребителите, които желаят да заявят заем - над 80% употребяват за тази цел мобилния си телефон.  " През уеб страницата може да се калкулират разнообразни варианти и да се пусне поръчка за заем в лесна чат връзка. Може с няколко клика да се заплати вноска по заем и да се ревизира най-важната информация за заема в чатбот със сигурна зона. Осигурена е и безвъзмездна опция за телефонно позвъняване от клиенти през уеб страницата. Освен това хората могат да ревизират каква е вероятността да бъдат утвърдени за мечтаната от тях сума от БНП Париба Лични Финанси и по какъв начин се оправят с персоналния си бюджет по отношение на останалите консуматори. Всички тези новаторски решения бяха оценени и от професионалната общественост и новият ни уеб уебсайт беше отличен като един от топ 3 в категорията Корпоративен уебсайт от журито на състезанието “Сайт на годината ”, споделя Людмила Петрова, Мениджър Маркетинг на банката.
Дигитален помощник от ново потомство предлага най-хубавата персонализирана оферта
Един от най-важните планове, които бяха осъществени сполучливо през 2022 година от екипите на БНП Париба Лични Финанси в България беше стартирането на цифровия помощник IDA - Instant Digital Advisor. Той оказва помощ на чиновниците на банката да предложат на клиентите най-хубавата оферта или услуга, която да им бъде потребна за реализирането на съответните им потребности.

IDA е решение, основано на машинно образование и обработка на огромни масиви от данни. Така IDA може да предложи най-подходящите персонализирани оферта, артикул или услуга за всеки клиент. Асистентът може да даде повече от едно решение за всяко питане и консултантът да има избор кое би донесло най-големи изгоди за клиента. “Нашите сътрудници са доста удовлетворени от старта на цифровия ни помощник, който ги улеснява в ежедневната им работа. Тази иновация усъвършенства и преживяването на нашите клиенти, тъй като с нея те могат да получат още по-високо равнище на персонализация на офертите както в офисите ни, по този начин и по телефона и даже в нашия чатбот ”, споделя Жозе Салойо.
Заедно със своите сътрудници БНП Париба Лични Финанси предизвиква устойчивото ползване
Кръговото ползване и финансовото включване са основни за БНП Париба Лични Финанси в България. Банката тества разнообразни концепции за резистентен кръгообразен бизнес с сътрудници като Ardes и iStyle с варианти за назад изкупуване или авансово отчасти заплащане, с което заемът да е по-малък.

В рамките на партньорството с Ardes, хората могат да занесат остарял преносим компютър за изкупуване Специалистите на Ardes правят оценка преносимия компютър и сумата може да послужи за първа вноска за покупка на ново устройство на погашение. Така се дава достъп до финансиране при облекчени условия на младежи, които стартират да градят своята кредитна история. Върнатият преносим компютър се реновира и се пуска на пазара на използвани артикули, което е принос за развиване на кръговата стопанска система.

Инициативата с iStyle също поддържа кръговата стопанска система. При покупка на нов артикул, клиентът получава цена, на която той може да бъде изкупен след избран период при покупка на нов модел. Така, в случай че той желае да има по-актуално устройство, ще би трябвало да доплати само разликата сред контрактуваната цена и цената на новия модел.

“С времето бизнесът ще разпознае кръговото ползване и устойчивия бизнес като опция, която ще докара до по-добри резултати. Това е основата на новия метод, по който ще живеем, купуваме и използваме. Като банка, която е фокусирана да бъде мотор на позитивната смяна, нашата упоритост е да постановяваме трендовете в тази посока ”, споделя маркетинг мениджърът на БНП Париба Лични Финанси в България Людмила Петрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР