Живял преди почти 10 века, Авицена е лекар и учен,

...
Живял преди почти 10 века, Авицена е лекар и учен,
Коментари Харесай

„Причините за болестите са в безделието и гнева!“: 6 заповеди за дълголетие от Авицена

Живял преди съвсем 10 века, Авицена е доктор и академик, в чиито предписания и препоръки мнозина се вслушват и до през днешния ден . Той е един от първите, които създават  медикаменти на основата на билки. Многократно ги тества върху себе си и своите възпитаници, описват от.

Пълното име на великия врач e Абу Али Хюсеин ибн Абдула ибн ал-Хасан ибн Али ибн Сина , само че за мнозина е по-лесно да го назовават ​​Авицена. Той е роден покрай Бухара и е посветил целия си живот на проучването на човешкото тяло, бил е велможа доктор на доста владетели от Изтока.
                             
on Sep 7, 2020 at 9:35am PDT

Авицена е написал повече от 400 книги, а в продължение на повече от половин век неговата книга „ Канон на медицината “ се счита за Библията на всеки доктор .

Той първи осъзнава, че постоянните физически извършения са от изгода за възстановяване на здравето , а също по този начин е бил уверен, че за болния човек е по-фатална не заболяването, а страхът от нея .

Ето за какво съгласно Авицена лекарят би трябвало освен да лекува, само че и да вдъхва убеденост на пациента. Той преглежда медицината от позиция на философията и математиката, като споделя, че изцелението е прибавяне и лишаване: лишаване на всичко, което е нездравословно за индивида, прибавяне на това, което е потребно.

Древният врач възприема заболяването освен като нередовност в тялото, само че и като заболяване на човешкия дух . Няма болест, за която да няма лекуване, в случай че не става дума за липса на воля, счита Авицена.

Прочетете шест от неговите убеждения, които да последвате за дългоденствие, в галерията долу.
 6 правила за дългоденствие от Авицена  6 правила за дългоденствие от Авицена  6 правила за дългоденствие от Авицена  6 правила за дългоденствие от Авицена
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР