Животновъди, овощари, зеленчукопроизводители, преработватели от 27 браншови организации от сферата

...
Животновъди, овощари, зеленчукопроизводители, преработватели от 27 браншови организации от сферата
Коментари Харесай

Животновъди и зеленчукопроизводители се вдигат на протести

Животновъди, овощари, зеленчукопроизводители, преработватели от 27 браншови организации от сферата на земеделието оповестиха, че провеждат митинги при започване на септември, в случай че Народното събрание не утвърди 70 млн. лв. при актуализацията на бюджета за COVID-компенсации в бранша, съобщи БГНЕС.

От организациите са внесли настояването си в Народното събрание - към комисията по бюджет и финанси и тази по земеделие, храни и гори и чакат комисиите да одобрят плана на Министерство на земеделието, съгласно който бюджетът на ведомството следва да се актуализира със 110 млн. лева, в това число и планувани за COVID-компенсации.

На 2 септември от 11 часа на основен път София- Варна, в региона на Шереметя, браншовиците провеждат народен митинг с дълготрайност 4 часа. Те ще затворят този сектор от пътя и ще изливат мляко, с цел да бъдат чути настояванията им. По думите на Симеон Караколев, съпредседател на НОКА, се чака да дойдат към 1000 протестиращи от страната.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Наложително е държавната поддръжка за бизнеса за опазване на...

За 7 септември пък е плануван огромен митинг- митинг в София пред Народното събрание. Фермери и аграрни производители остават в протестна подготвеност.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР