Животните трябва да бъдат уважавани и оставени да живеят живота

...
Животните трябва да бъдат уважавани и оставени да живеят живота
Коментари Харесай

73-годишна слоница, чийто живот минал в насилие, най-сетне станала свободна (видео)

Животните би трябвало да бъдат уважавани и оставени да живеят живота си свободно в естествената си среда. За страдание, заради човешката лакомия, мнозина са държани в плен и са принудени да служат като плебеи.

Сук Джай е женски слон, който е прекарал целия си живот в принуждение от страна на своите гледачи. Използвана е за преходи като туристически слон и е оставена на улицата да проси пари. Начинът, по който е била третирана през 73-те години от живота й, се отразява и Сук Джай в последна сметка остава сляпа и глуха.

За благополучие тя най-сетне била избавена и й бил даден късмет да прекара остатъка от живота си свободна и обичана

Elephant News разгласява видео от историята на живота на това необикновено творение и написа: „ Животът на Сук Джай е съвсем същият като на всеки покорен слон, работейки доста разнообразни специалности през целия си живот, някои по-трудни от други, всички огорчение за тяхното достолепие. Животът на Сук Джай мина през ръцете на редица хора. Тя се местела от работа на работа и от едно място на друго, работейки неуморно, до момента в който не грохнала. “

По времето, когато била отведена в Природния парк за слонове (Elephant Nature Park), нейният нов дом вечно, тялото на Сук Джай било цялото в рани. Пътуването от провинция Канчанабури, западен Тайланд, където е открита Сук Джай, до парка лишила към 20 часа. Нейните спасители са се погрижили тя да се усеща комфортно от самото начало.

„ По време на пътуването тя изглеждаше доста гладна, само че не яде нищо, защото напрежението беше прекомерно огромно “, се споделя в уеб страницата. „ След 20 часа пътешестване тя дойде в парка и направи първата си крачка към резервата. За Сук Джай беше доста елементарно да слезе от камиона до новия си дом. “

Невероятно, макар че била сляпа и глуха, Сук Джай съумяла да почувства, че е на по-добро място. Тя изразила облекчението си, като проляла сълзи на наслада.

„ Сук Джай протегна хобота си, с цел да помирише новия си дом, изпращайки спокоен екот в полето, сълзи, които се стичаха по лицето й “, написа Elephant News в YouTube. „ Животът й към този момент е спокоен. Въпреки че очите й са замъглени и слухът й е слаб, ние се надяваме, че любовта ще бъде светлината в нейния живот “.

Всички, които са гледали видеото със спасяването на това прелестно творение, са изумени. Хора от целия свят показаха своята признателност към спасителите на Сук Джай за всичко, което направиха за нея и че я научили, че не всички хора са неприятни.

Един човек написа: „ Разплаках се сега, в който я видях да плаче и да размахва хобота си. Тя знае, че към този момент е свободна. Моля, спасявайте и спасявайте от ден на ден и повече слонове, дружно можем да го създадем! “

Друг прибавя: „ Абсолютно прелестно е да я видя най-сетне избавена. Нека времето, което й остава, компенсира тежкия й живот на труд и свирепост. Благодаря на нейните спасители. ”

Спасителите на Сук Джай споделят, че тя е доста умна и елементарно се приспособява към новия си живот и новия дом. Въпреки уврежданията си, тя се придвижва сама и демонстрира доста мощен дух и персона.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР