Животът започва на 100 години. Това е заглавието на шведския документален филм

...
Животът започва
на 100 години. Това е
заглавието на шведския документален филм
Коментари Харесай

Животът започва на 100 години

„ Животът започва на 100 години ”. Това е заглавието на шведския документален филм за най-възрастната блогърка в света Дагни Карлсон. Филмът е сниман, когато тя е на 101 години, през днешния ден тя е на 106. Тя била на 95+, когато си купила компютър и почнала да води собствен блог. Пише за нещата от всекидневния живот, води преписка с приятелите си и почитателите на блога си, дори върви по срещи.

Дагни започва да учи по какъв начин се работи с компютър на 99-годишна възраст в профилиран курс за възрастни хора. Оттогава поддържа персонален блог, където написа за разнообразни тематики и предава опита си в разнообразни сфери от животапо доста оптимистичен метод.

Споделя с феновете на блога хубостта на дребните неща в живота, величието на природата, пристрастеността си към готвенето и пътуването. Тя постоянно демонстрира десертите, които прави (като апетитни кексове със стафиди и боровинки) и разкрива фрагменти от спомените си за детството и младостта. Често разказва по какъв начин да спасяваме и управляваме персоналните финанси – въпреки всичко е надживяла две международни войни.

Дагни обича да ходи на посетители и от време на време си разрешава чаша шампанско. А откакто я поканили и в няколко ток шоу, хората започнали да разпознават Дагни на улицата и да я стопират, да желаят подписи и да се снимат с нея.

Тя не се притеснява, че годината й на раждане е 1912-а. Дагни Карлсон споделя, че да си деен и ученолюбив и да имаш усет към живота не е въпрос на възраст, а на предпочитание и вътрешна настройка. И макар че ориста не постоянно е била благосклонна към нея, блогърката е оптимистка и споделя, че животът е прекомерно къс, с цел да е печален човек.


Прочетете и писмото на американката Филис Шлосберг, която разсъждава за преимуществата на напредналата възраст.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР