Животът твърде често попада в клопката на отдавнашния заговор между

...
Животът твърде често попада в клопката на отдавнашния заговор между
Коментари Харесай

Зад псевдонима на прочута писателка се оказаха трима автори мъже

Животът прекомерно постоянно попада в клопката на отдавнашния скрит план сред иронията и закачливо намигащата й орис. Пресен образец е литературната премия от 1 милион евро, която примами трима създатели мъже да излязат от анонимност, с цел да разкрият, че те в действителност стоят зад писателката с псевдоним Кармен Мола.

Агустин Мартинес, Хорхе Диас и Антонио Мерсеро се появиха на церемонията за връчване на премията „ Planeta  de Novela ”, излъчена онлайн в испанските медии.

Писателката Кармен Мола се радва на същински успех и постоянно е наричана „ испанската Елена Феранте “. Образът на Мола до през днешния ден е представян като академични учител и майка на три деца. Мъжете създатели обаче отхвърлят да са избрали женски псевдоним, с цел да покачат продажбата на книгите.

" Не сме се крили зад жена, а зад псевдоним ", сподели Антонио Мерсеро пред испанския вестник El País. Според създателите мистификацията е сработила, тъй като книгите им са се харесали на читателите.



Беатрис Химено, феминистка и писателка обаче подлага на критика писателите за основаването на женска облик в тяхната реклама за книгите в продължение на няколко години. „ Освен че употребяват женски псевдоним, те с години са давали изявленията. Не е единствено името - това е подправена еднаквост, която употребяват пред читатели и публицисти. Те са измамници “, написа тя в обществените мрежи. 

Миналата година Институтът за дами предложи едно от творбите на Мола като част от селекция от книги от дами -автори, които са спрягани като такива, които могат да „ оказват помощ да разберем действителността и опита на дамите в разнообразни интервали от историята и да допринесат за възпитанието и осъзнаване на правата и свободите “.

Наградата се връчва за непубликувани ръкописи и е една от най-престижните в Испания. А книгата, която беше отличена, е трилър, чието деяние се развива през 1834 година по време на зараза от холера в Мадрид, и следва да излезе напълно скоро - на 4 ноември. 
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от El hormiguero de los libros (@hormiguero_de_libros)
4 книги за сантиментален неделен следобяд
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР