Животът на Бетани Хамилтън е пример за това докъде може

...
Животът на Бетани Хамилтън е пример за това докъде може
Коментари Харесай

Вдъхновението Бетани: Сърфистката, която остана с една ръка след среща с акула, а днес е щастлива майка и съпруга

Животът на Бетани Хамилтън е образец за това до каква степен може да те води силата на човешкия дух. Именно жаждата за живот и вярата в персоналната победа са причина за несломимата воля на Бетани, която на инат на случая, който претърпява преди години, намира сили да продължи напред в търсене на щастието.

Тя е на 13 години, когато тигрова акула я атакува, до момента в който кара сърф и откъсва лявата ѝ ръка до рамото.



По време на злополуката губи 60% от кръвта, циркулираща в тялото ѝ. Само месец след ужасяващото прекарване Бетани съумява да се възвърне, а след по-малко от година се записва за присъединяване в професионално съревнование за сърфисти. Всъщност Хамилтън стартира да се състезава още когато е на 7 години, в разнообразни щатски надпревари. От 2008 година взе участие и в интернационалните надпревари.



През същата година написа книга, в която разказва конфликта си със гибелта и борбата с отчаянието, която води по-късно. Няколко години по-късно, през 2011 година, излиза филмът Soul Surfer, основан на записките ѝ. Сред звездите, които вземат участие в лентата, са Денис Куейд, Хелън Хънт, Анна-София Роб (която играе Бетани Хамилтън), а самата Бетани извършва сцените, в които Анна-София сърфира.

Днес 33-годишната американка постоянно споделя видеа с разнообразни действия от всекидневието си с една ръка. Например демонстрира по какъв начин с лекота връзва косата си, пържи яйца, реже ябълки, тренира, сърфира, чупи кокосови орехи, носи 2-годишния си наследник и багаж и даже скача на въже. 
                             

„ След като изгубих ръката си, всички ежедневни задания, като рязане на ябълка или връзване на косата, бяха непостижими за мен. Още по-голямо предизвикателство за мен беше да се науча да сърфирам с една ръка. Разбрах, че би трябвало да съм доста адаптивна, с цел да се боря с всички дребни неща, които се препречват на пътя ми.  Искам да бъда почтена и да призная, че това не всеки път е толкоз елементарно. Преживяла съм и доста обезкуражаващи моменти и съм проляла океан от сълзи. Но аз избрах да не бъда повалена от тях и да се боря. Реших да сменя „ Не мога “ с „ Как бих могла да го направя “. Избрах да опитвам, даже когато е мъчно. И когато не съумея, отново опитвам “, споделя искрено Бетани пред почитателите си в Инстаграм. 
                             

Благодарение на вътрешната си сила и религия, младата жена става професионален състезател макар недъга. Не се отхвърля и от правото си на благополучен фамилен живот.  Тя и брачният партньор ѝ Адам, с който подписват брак през 2013 година, се радват на три деца – синовете си Майка на 2, Уесли на 4 и Тобиас на 7 години. В момента e напът и четвъртото подред бебе, което се чака да се появи през лятото.

Радостната новина сърфистката споделя с феновете си в Инстаграм с очарователно видео, на което цялото семейство сърфира. 
                             

„ Адам и аз, и цялото ни семейство сме разчувствани, че то ще се разрасне! Вярвам, че животът е подарък и всеки един си заслужава! “, написа бъдещата майка на четвърто дете.

„ За 8 години майчинство осъзнах, че оценявам повече децата си, в сравнение с своето време. Ценя моето семейство повече, в сравнение с други неща като благосъстояние и триумф. Смятам, че щастливото семейство е благосъстояние и е най-красивото и скъпо от всичко на света “, акцентира в поста си красивата Хамилтън.



Бетани Хамилтън със брачна половинка си Адам Диркс

Днес Бетъни е разкрила голям смисъл в това да оказва помощ, вдъхвайки кураж на доста хора с увреждания и хора, претърпели сходни контузии. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР