Животът на 48-то НС вече е преброен. Скандалът обаче съпроводи

...
Животът на 48-то НС вече е преброен. Скандалът обаче съпроводи
Коментари Харесай

Депутат на Киро скочи на Възраждане: Малка руска коалицийка. Костадинов: Подавайте си оставките!

Животът на 48-то Народно събрание към този момент е преброен. Скандалът обаче съпроводи едно от последните му съвещания, а водачът на „ Възраждане “ се хвана за гушата, разменяйки обиди, с някогашния ръководител на Народното събрание от групата на Политическа партия Никола Минчев.

Костадин Костадинов се качи на парламентарната естрада, с цел да изчете декларация от името на групата.

„ От тази естрада беше изчетена една много патетична декларация, която е в поддръжка на диктатурата в България. Диктатура, която поддържа решения, които да бъдат вземани от хора, без никакъв мандат, без никакво съображение, без никаква демократична процедура “, поде той.

„ Тази декларация беше отдадена на напъните не на България, а на една част от ръководещият хайлайф в България, в опита си да ликвидира българската финансова самостоятелност, да ликвидира българския лев и да наложи непозната валута в нашата страна. Тази декларация пропуща главната воля, която всеки народ има право да изрази, когато демокрацията е застрашена “, сподели той.

По думите му в залата има хора, които могат да приказват единствено за част от хората, единствено за своите гласоподаватели. „ Никой няма право да приказва от името на целия народ “, сподели той.

„ Референдуми, какъвто предлагаме ние, са провеждани в доста страни в Европейски Съюз. Решенията им постоянно са били категорично одобрявани след референдума. Това е най-демократичната норма и процедура. Странното е обаче, че тъкмо в тези дни, най-големите нападки против еманацията на демокрацията в България, имат от страна на една дребна софийска коалиция, която носи в името си думата „ демократична “, съобщи той.

Това е характерен български „ нон стенс “. Не е редно момента, в който десетки и стотици хиляди българи декларират своята воля, че желаят да бъдат питани дали да се резервира българския лев, някой различен си разрешава безочливо, безпардонно и надменно да приказва, че българите нямат право на това, тъй като българите са простолюдие, функционално необразовани, елементарни хора “, сподели Костадинов.

Според него тези хора са антидемократи.

Костадинов атакува Политическа партия и Демократична България, тъй като не са били в зала, с цел да се одобри правосъдната промяна. Според него точно 1 глас е делял депутатите от приемането на промяната, а виновността за неналичието на такава е точно на тези две партии.

„ Това е грозно и гнусно изменничество. Тези хора даже личните си гласоподаватели на почитат. Това са хората, които са ги пратили тук в тази зала, само че през вчерашния ден 13 души от Политическа партия и трима от Демократична България не бяха в зала. Подавайте си оставките така и така Народното събрание завършва. Бъдете най-малко малко мъже в края на тоя парламент, в случай че знаете какво е това. В тая зала има дами, които са повече мъже от вас “, сподели той.

Според него обаче от този церемониал на лицемерието има и нещо хубаво: „ Винаги рано или късно маските падат “, заключи Костадинов.

По думите му присъдата на българските гласоподаватели ще се види на 2-ри април.

След него на трибуната се качи Никола Минчев от Политическа партия:

„ Взимам думата за процедура, макар че беше добре може би да се кача преди ръководителя на „ дребната съветска коалицийка “, поде Минчев от трибуната.

Това бе признато доста бурно от депутатите, а най-шумно реагираха представителите на партия „ Възраждане “, които започнаха да се заливат от смях.

Минчев прикани Народно събрание да отдаде респект с минута безмълвие към жертвите на комунистическия режим.

„ Това е едно от най-големите закононарушения към българския политически, интелектуален и боен хайлайф, по тази причина апелирам за минута безмълвие “, сподели той. При тези му думи Костадин Костадинов напусна залата, а водещият на пленарното съвещание – зам.-председателят на Народно събрание Йордан Цонев от Движение за права и свободи, прикани депутатите за минута безмълвие.

Народните представители на Българска социалистическа партия не бяха в залата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР