Животът е прекрасен. Ама наистина. И няма значение нито на

...
Животът е прекрасен. Ама наистина. И няма значение нито на
Коментари Харесай

Кит? Не, просто щастлива жена. Ето защо не трябва да ви пука за хорското мнение и предразсъдъци

Животът е прелестен. Ама в действителност. И няма значение нито на какъв брой сте години, нито какъв брой кг тежите. споделям ви го от персонален опит. И не, не търпя наднорменото тегло. Просто всеки човек има правото да бъде благополучен и да се усеща добре в компанията на близките, без те да го гледат снизходително и да разясняват тлъстинките му зад тила му.

Години наред живеем под натиска на публичните правила за съвършените форми, съвършената талия, идеалния прасец, добре завършения гален... Само че да ви кажа - не всички можем да бъдем Мис 60-90-60. Някои сме си хубави и с по-различни от тези общоприети правила.

И би трябвало ли да се усещаме нещастни единствено тъй като не отговаряме на международния публичен шаблон?

Преди години, на плажа, една по-едра жена на междинна възраст излиза от водата, а малко детенце виква с цяло гърло: "Мамо, кит "! Не, не е кит. И в този момент следва да си зададем въпроса за какво мъжете с големи кореми - но толкоз големи, все едно са в деветия, че и десетия месец, някак гордо се носят край брега, пъчат се, а ние, дамите със закръглени форми, би трябвало да се крием под шалове, пареота и какво ли още не. Ами не е почтено. Морето е за всички. Морето не е фешън подиум. То е доста повече от дефиле на съвършени форми и нови фешън трендове.



Морето е обич, романтика, страст. Да се потопиш и да забравиш, да се преродиш, да бъдеш част от Вселената за момент. Докато водата се плиска край теб на дребни, къдрави вълнички. И няма значение дали си 45 или 60 кг, просто тъй като в природата разнообразието е позволено, даже наложително, с цел да я има нея, Земята - в цялата й хубост.

Представяте ли си всички риби да са с еднообразно надути устни, всички фламинги да са с еднообразно дълги крайници, а всички папагали да са с едно и също оперение? Скука!

Животът е прекомерно къс, с цел да се връзваме на хорското мнение. Скъпи дами, девойки, мами, носете си годините и килограмите с кеф. Бъдете такива, каквито сте, тъй като ви харесва, тъй като ви е добре в личните кожи, а не тъй като желаете да се вместите в някакви рамки, упования, признати правила.



Обличайте банския и скачайте във водата. Животът е премеждие, в което кантарът е просто предмет, указващ някакво число, а не застрашителен фантом.

Днес се претеглих. Тежа с 10 кг от горната страна от времето, когато мама непрекъснато ми повтаряше, че съм дебела и би трябвало най-накрая да вляза във форма. Обаче съм щастлива. И удовлетворена от живота си. Доволна съм, че се разсънвам заран такава, каквато съм, че съм аз, че съм тъкмо тази, която съм. С това, което съм и което съм постигнала. Душата ми е птица окрилена - лети високо, далеко, без да се тормози, че някъде някой разяснява перата й...
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР