Животът е непредсказуем и никога не знаете кога могат да

...
Животът е непредсказуем и никога не знаете кога могат да
Коментари Харесай

Какво да правим при неочаквани разходи

Животът е непредсказуем и в никакъв случай не знаете по кое време могат да зародят непредвидени разноски. От неочаквана нижда от здравна помощ до щета на автомобил, непредвидените разноски могат да нанесат вреди на вашите финанси и да нарушат финансовата ви непоклатимост. В такива обстановки е от значително значение да имате проект за деяние, с цел да избегнете изпадането в задължения или финансов стрес.

В тази публикация, с поддръжката на ще обсъдим някои ефикасни способи да се справите с непредвидените разноски и да останете финансово готови за всевъзможни непредвидени условия.

Независимо дали живеете от заплата до заплата или преди малко сте почнали да трупате спестявания, нашите препоръки ще ви оказват помощ да преминете през сложни финансови времена с лекост и убеденост. Да започваме! 
Оценете спешността на разхода
Когато се сблъскате с непредвидени разноски, значимо е да оцените спешността на обстановката, преди да предприемете каквото и да е деяние. Това може да стане, като се вземат поради няколко фактора, като нужната сума пари, крайният период за заплащане и следствията от неплащане в точния момент.

Например, в случай че разходът е незабавен медицински случай или сметка, която може да докара до спиране на услуги като електричество или водоснабдяване, тогава той може да се смята за незабавен и изисква неотложно внимание.

В същото време, в случай че разходът е релативно дребен и може да изчака до идната ви заплата или когато разполагате с задоволително средства, тогава може да не е належащо да предприемате фрапантни ограничения като изтегляне на или нарушение на спестяванията.

Също по този начин е значимо да вземете поради всички други финансови отговорности, които имате, и по какъв начин този непредвиден разход може да повлияе на способността ви да се издължите.
Намалете несъществените разноски
За да ви остават пари за значимите разноски, би трябвало да намалите несъществените такива. Често излизане по заведения за хранене, кино, прекомерно скъпи дарове за рождени дни, голословно скъпи облекла и обувки - човек може да живее напълно добре и без да пилее пари защо ли не.

Разгледайте разноските си, вижте защо харчите и си помислете “наистина ли нуждая се от това или просто пазаря от досада ”. Ще се изненадате какъв брой пари ще спестите единствено с този простоват въпрос.
Разгледайте опциите за заем
Понякога най-лесният да потушите непредвиден разход е да вземете онлайн заеми незабавно, да се разплатите и след това систематично и в период да погасявате вноските. Това ще усъвършенства доста финансовата ви дисциплинираност и ще ви даде опция да планирате разноските си вбъдеще по-добре. 
На финала дано обобщим проекта ви за деяние при пораждане на непредвидени разноски:Преценявате спешността на разхода и отлагате, в случай че е възможноПрекратявате непотребните разходи и пренасочвате средствата за решение на проблемаПомагате си с заем.
----

!Настоящата публикация не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет се обърнете към експерт. Настоящата публикация е показана от „ Изи Асет Мениджмънт “ АД, притежател на комерсиалната марка Изи Кредит, с рекламна цел.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР