Животът е едно общо впечатление, казват често за нерешен репутационен

...
Животът е едно общо впечатление, казват често за нерешен репутационен
Коментари Харесай

Какво вижда ЕС в огледалото

" Животът е едно общо усещане ", споделят постоянно за неуреден репутационен проблем. Фразата може да заключи и поредицата изявления във водещи европейски издания за България, която преди малко пое председателството на Съвета на Европейски Съюз.

" Ще звучи музика, ще гърмят фойерверки в нощта против 1 януари, когато България, най-бедната и най-корумпираната страна в Европа с ксенофоби във властта, ще поеме ротационното председателство ", написа английският " Гардиън ". Вестникът подчертава, че Брюксел не възприема България за " проблематична страна " и по тази причина тя не е изправена пред опасност от наказания като Полша или Унгария.

Подобна е и гледната точка на немския " Ди цайт " - под заглавие " Корумпирана, само че не основава проблеми на Европейски Съюз ". Авторът Томас Розер цитира изследване на Европейския парламент от 2016 година, съгласно което всяка година корупцията коства 15% от Брутният вътрешен продукт на страната. " Олигархични и бизнес ползи държат политиката и правораздаването под надзор - до момента в който направилите закононарушения политици в прилежаща Румъния всеобщо свършват в пандиза, в България корумпираните към момента нямат причина да се притесняват, че ще бъдат осъдени ", показва той.

Френският " Журнал дьо диманш " афишира, че в страната царят " мафиотски нрав и ендемична корупция ", и разяснява: " Корупцията е на всички места - за яслата, за доктора, за служителя на реда или по-високо - с цел да се завоюва контракт, финансиран от Европейски Съюз. "

" Ла либр Белжик " разказва медийната обстановка в България. Авторката Мария Удреску цитира организацията " Репортери без граници ", съгласно която " корупцията и тайният сговор сред медии, политици и олигарси са доста постоянно събитие ". " И това деформиране има своето лице: Делян Пеевски ", добавя тя. " Депутат от партията на турското малцинство, този човек доминира де факто над българската политика " - посредством огромен брой печатни издания и тези с най-голям тираж, един ефирен канал и съвсем 80 на 100 от разпространителската мрежа. " Как е допустимо свободата на медиите да бъде нарушавана в самото сърце на Европейски Съюз? " Авторката още веднъж цитира " Репортери без граници ": с разпределянето на европейски средства от държавното управление на медии " по допустимо най-непрозрачния метод ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР