Живеещият във Франция правозащитник Владимир Осечкин оцеля при опит за

...
Живеещият във Франция правозащитник Владимир Осечкин оцеля при опит за
Коментари Харесай

Опитаха се да убият руски правозащитник във Франция


Живеещият във Франция правозащитник Владимир Осечкин оцеля при опит за атентат против него, заяви израелската медия нюзру.

Създателят на плана Gulagu.net съобщи, че е бил атакуван в населяваното от него жилище в морския курорт Биариц (в западната част на страната).

Осечкин добави, че против него е било стреляно с пушка с лазерен мерник. " Видях алената точка на стената. Скрих дамата и децата, и лежах цялостен час на пода. Да гледаш по какъв начин най-близките ти хора лежат и не могат да мръднат поради някакви злодеи е отвратително. Всичко се връща ", сподели още той.  

" Създателят на плана добави, че е получил информация за подготвяния против него атентат от журналиста от уеб страницата за следствия " Белингкат " Христо Грозев. По думите на българина физическият  причинител на нападението е бил тясно обвързван и с Федералната работа за сигурност в Москва, и с съветския престъпен свят ", добави израелската медия.

Осечкин започва уеб страницата си през 2011 година Той  публикуваше данни за издевателства в затвори. Страницата спря предходната година. Осечкин избяга от родината си през 2021 година Властите му повдигнаха обвинявания във финансови измами в изключително огромни размери, добави нюзру.

Снимка: Facebook на Владимир Осечкин
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР