Живеем в напрегнато време. Много от нас се сблъскват с

...
Живеем в напрегнато време. Много от нас се сблъскват с
Коментари Харесай

Защо никога не трябва да казвате това човек, изпаднал в депресия

Живеем в с напрежение време. Много от нас се сблъскват с проблеми, които от време на време не могат да решат. И се усещаме притиснати. Претоварени. Депресирани. Когато някой изпадне в сходно положение, той има потребност от помощ.

Опитайте да помогнете. само че в никакъв случай не казвайте някои от тези изречения...

Винаги съм мислил/а, че си доста по-силен!

Сериозно ли? Нямате визия какво усеща приятелят ви, нито с какво се бори. Подобна имитация може да го депресира в допълнение. Буквално да го смачка. Вероятно е мощен, само че също по този начин евентуално в този миг е изгубил почва под краката си и има потребност единствено от дребна доза поддръжка. Вместо да " му четете конско ", по-добре го накарайте да огледа на казуса си от различен ъгъл и го подкрепете.



Стегни се, всичко е в главата ти!

Е, обидно е някак си някой твой другар да ти каже, че си въобразяваш, че си " вманиачен ", че всичко е в главата ти... Обикновено това са думите на хора, които в никакъв случай не са се сблъсквали с тъжното лице на депресията. Бъдете по-мили, по-големи емпати. Ако не можете, просто се отдръпнете, някой различен ще помогне.



Всички си имаме проблеми!

Разбира се, че всеки човек си има своите проблеми. Едва ли има някой, на който всичко да му е идеално. Но хората са разнообразни, друго понасят несгодите и неуспехите. Някой минават през компликациите елементарно, други изпадат в незаинтересованост, в неустановеност, имат потребност от бутане. И тъкмо тогава има потребност от другарска ръка.

Ако не можете да помогнете на човек в меланхолия, старайте се да не му навредите, тъй като би трябвало да знаете, че това е подъл зложелател и битката с него е сложна и продължителна.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР