Живата легенда в българското гребане Светла Оцетова говори пред БНТ,

...
Живата легенда в българското гребане Светла Оцетова говори пред БНТ,
Коментари Харесай

Легендата Светла Оцетова за олимпийските канали, които е проектирала

Живата легенда в българското гребане Светла Оцетова приказва пред Българска национална телевизия, откакто във вторник беше отличена за извънреден принос към международното гребане от Международната федерация поради дейното си присъединяване в проектирането на гребните канали, употребявани за най-големите и влиятелни надпревари.

От ФИСА акцентираха, че олимпийската ни шампионка на двойка скул със Здравка Йорданова от Монреал 1976 към този момент е повече от половин век ангажирана със спорта гребане и е задала стандартите с проектирането на гребните канали, в това число и за редица олимпийски игри.

" Едно от нещата, за които постоянно съм съблюдавала е било изискванията да бъдат равни за всички състезатели, тъй че всеки да може да покаже това, на което е кадърен. Сред най-трудните ми планове са тези в Токио, Сидни и Рио де Жанейро ", споделя самата Светла Оцетова в телефонен диалог за Българска национална телевизия.

Пред именитата ни гребкиня на дневен ред в този момент е работата по проектирането на гребните канали за Летните олимпийски игри в Париж 2024 и Лос Анджелис 2028.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР