Жителите на три столични района – Западен парк, Овча купел

...
Жителите на три столични района – Западен парк, Овча купел
Коментари Харесай

Жители на три столични района организират днес протест срещу мръсния въздух

Жителите на три столични региона – " Западен парк ", " Овча купел " и " Красна поляна " провеждат през днешния ден протестно шествие против мръсния въздух. Сборният пункт е пред Столична община в 18 часа.

Предвижда се шествие по улица " Георги Раковски " до НДК. Искането на хората е да спре геноцида против тези три квартала и въвеждане на ефикасни ограничения против замърсяването на въздуха в тях. Според тях обгазяването в кварталите им идва от три места – квартал " Факултета ", Виетнамските общежития " и Западен парк, на територията на който се горят обвивките на кабели, с цел да се вземе металът от тях.

Протестът се провежда в деня, в който в София се събира Европейски конгрес за екоиновации, акцентът на който ще е битката със замърсяването на въздуха.

Пред Българска национална телевизия ръководителят на комисията по околна среда в Столичния общински съвет Лорита Радева разяснява по Българска национална телевизия, че е осведомена с настояванията на хората и по тях се работи. Тя добави, че през тази година е очакван ремонт на Западен парк, който включва и създаване на видеонаблюдение в него.

В отговор на въпрос, Радева сподели, че от началото на годината Столична община е наложила наказания за над 140 хиляди лв. за горене на боклуци на открито и потребление за отопление на гуми и отработени автомобилни масла. Глобите са наложени главно на пунктове за промяна на автомобилни гуми, сервизи и пунктове за вторични първични материали.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (140)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР