Жителите на района по източното крайбрежие на САЩ, включително на

...
Жителите на района по източното крайбрежие на САЩ, включително на
Коментари Харесай

500 войници в Ню Йорк са в готовност заради урагана Хенри

Жителите на региона по източното крайбрежие на Съединени американски щати, в това число на град Ню Йорк, са предизвестени да вземат ограничения поради приближаването на една от най-силните стихии през последните десетилетия, предава БНР по информация на АФП. 

Повечето от жителите прекараха съботния ден, пробвайки се да се запасят с хранителни артикули и гориво, предава в. ``Гаридън``. Живеещите покрай крайбрежието пък бяха посъветвани да обезопасят в допълнение прозорците на домовете си.

Очаква се Хенри да стане първият вихър, стоварил се върху Нова Англия от 30 години.

Метеоролози предизвестяват за мощни ветрове със скорост към 120 км/ч, проливни дъждове, които могат да провокират наводнения, и повишение равнището на Атлантическия океан.

Лошото време предшестващо идването на Хенри принуди Ню Йорк да спре концерт със звезди в Сентрал парк. Губернаторът Андрю Куомо разгласи бедствено състояние и разполагането на 500 бойци от Националната армия, които чакат да се включат в напъните за реакция на урагана.

``Сериозно е колкото инфаркт``, предизвести Куомо. Той сподели, че се чака Хенри да удари Лонг Айлънд към обяд локално време в неделя.

Губернаторът предизвести жителите на Ню Йорк да чакат обилни прекъсвания на тока и наводнения в някои покрайнини.

Очаква се Хенри да ``пропусне`` град Ню Йорк с няколко километра, макар че в събота мощен дъжд удари града и региона към него.

Американският народен център по ураганите предизвести, че Хенри ще засегне региони в южната част на Нова Англия, както и Лонг айлънд, при напредването си на север със скорост над 36 км/ч.

А националната метеорологична работа на Съединени американски щати разгласи късно в събота, че чака Хенри да остане вихър от първа категория при навлизането си в сушата. Според нея той ще донесе превалявания от 7,5 до 15 литра на квадратен метър, като тук-там може да се чакат до 25 л на кв.м.

Властите в Нова Англия, която включва щатите Кънектикът, Мейн, Масачузетс, Ню Хемпшир, Род айлънд и Върмонт, предизвестиха жителите да се приготвят за урагана.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР