Жителите на Обединеното кралство могат да печелят пари, ако изключват

...
Жителите на Обединеното кралство могат да печелят пари, ако изключват
Коментари Харесай

Как Великобритания плаща на домакинствата използващи по-малко електроенергия?

Жителите на Обединеното кралство могат да печелят пари, в случай че изключват осветлението, преносимите компютри и употребяват микровълновата печка, с цел да затоплят вечерята, вместо да я подготвят в електрическа фурна. Това може да звучи необикновено и даже комично, само че в действителност е действителността тази зима във Англия.

Електроенергийният систематичен оператор на Обединеното кралство National Grid се сплотява с енергийни компании, с цел да предложи заплащания, посредством сметки за сила, на клиенти, които употребяват по-малко електрическа енергия по време на избрани " сесии за икономисване на силата ". Тези времеви прозорци са по време на пиково търсене на електрическа енергия - като заран и вечер, когато хората се приготвят или се връщат от учебно заведение и работа, гледат телевизия, включват осветлението и електрически нагреватели и готвят, написа Quartz.

Доставчиците на сила, участващи в тази скица, включват British Gas, EDF Energy и E.ON. Само клиенти, които са били поканени от един от тези снабдители и са се присъединили, ще се възползват от заплащанията. Освен това единствено семейства с " умни " електроуреди дават отговор на изискванията. Плащанията варират, само че могат да доближат към 4 паунда на киловатчас спестена сила, съпоставено със междинното ползване на семейството.

Как националната мрежа на Обединеното кралство се пробва да пести сила

National Grid тества схемата с енергийния снабдител Octopus Energy през февруари предходната година и през ноември 2022 година вкара услуга, позволявайки на лист от снабдители да подтикват своите клиенти да понижат потреблението на електрическа енергия. Как доставчиците вършат това зависи от тях.

Проучване от 2021 година в Съединени американски щати откри, че финансовите тласъци са най-ефективният метод за смяна на потреблението на сила от клиентите. Някои американски щати и европейски страни също употребяват схеми за понижаване на търсенето по разнообразни способи. В Обединеното кралство силата е по-евтина в непиковите часове на денонощието, тъй че клиентите от дълго време могат да трансформират част от потреблението си.

Англия се пробва да понижи последователно потреблението на въглища и други невъзобновяеми енергийни източници, само че към момента не може да се разчита изцяло на вятърна и слънчева сила. Междувременно клиентите усещат скок в цената.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР