Жителите на Чили, които не са ваксинирани срещу коронавируса, ще

...
Жителите на Чили, които не са ваксинирани срещу коронавируса, ще
Коментари Харесай

Чили премахва ограниченията за неваксинираните

Жителите на Чили, които не са имунизирани против ковид, ще могат да напущат страната от 1 декември, без да получават особено позволение. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването в Чили.

„ От 1 декември всеки чужденец или непрекъснато пребиваващ в Чили, без значение от възрастта, имунизацията или аргументите за пътешестване, ще може да напусне страната без никакви ограничавания “, се споделя в изказването.

В момента жителите на южноамериканската република могат да изоставен страната, в случай че са изцяло имунизирани против ковид или могат да дават доказателства за спешността на пътуването.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Броят на направените ваксини против ковид в света надхв...

Министерството на здравеопазването разгласи и откриването на три сухопътни гранични пункта с Перу, Боливия и Аржентина. До Чили може да се стигне и със аероплан.

В момента в Чили могат да влязат чужденци, имунизирани против ковид. За задачата те би трябвало първо да получат утвърждение на своя документ за имунизация, като подадат заявление на уеб страницата на Министерството на здравеопазването. Чили признава имунизациите, утвърдени за приложимост в страната, в това число съветския препарат " Спутник " V. Освен това пасажерите би трябвало да показват негативен тест за ковид, изработен преди да се качат на самолета и да създадат още един при идване.

От началото на пандемията инфектираните с ковид са над 1,6 милиона души, от които 2377 са умряли през последното денонощие, а общо 38 хиляди са умряли от инфекцията. 13,7 милиона души са били изцяло имунизирани против ковид в страната, където живеят 19,6 милиона души, а повече от 7,2 милиона са получили бустерна доза.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР