Жителите на Чепеларе символично посрещнаха Капитан Петко Войвода. Шествието тръгна

...
Жителите на Чепеларе символично посрещнаха Капитан Петко Войвода. Шествието тръгна
Коментари Харесай

Първи национални хайдушки празници в Чепеларе

Жителите на Чепеларе алегорично посрещнаха Капитан Петко Войвода. Шествието потегли към паметника на именития капитан, определян като покровител на Родопите.

Чепеларе

Пред бюста му бяха поднесени венци, там бе и вицепрезидентът Илияна Йотова. Днес България има потребност от своите синове и дъщери, тези, които пазят загатна за герои като капитан Петко челник, акцентира вицепрезидента. Тя беше посетител на Чепеларе по отношение на първите национални хайдушки празници, отдадени на капитан Петко челник.

Българското европредседателство е огромен късмет за България, стига да се възползваме от него, съобщи пред публицисти Илияна Йотова. Според вицепрезидента ползите на страната би трябвало да бъдат сложени доста съществено на европейската маса.

Илияна Йотова - вицепрезидент: Друг главен приоритет, който би трябвало да бъде подложен за мен, това е нашето участие в Шенген, тъй като то е част от огромната тематика за двойните стандарти в Европа. Докато ги има двойни стандарти, до момента в който Европа се дели на централни страни, външна страна, до момента в който има по-развити, по-малко развити и се задълбочава това разграничение, ние не можем да приказваме за сполучлив европейски план.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР