Жителите на американския щат Флорида ще могат да плащат данъка

...
Жителите на американския щат Флорида ще могат да плащат данъка
Коментари Харесай

Флорида започва да приема биткойни за заплащане на данъците

Жителите на американския щат Флорида ще могат да заплащат налога на автомобила, санкциите на пътните контролни органи и налога за недвижимите парцели в биткойни и Bitcoin Cash.
Криптовалутните платежи ще се обработват от най-голямата платформа за биткойн заплащания BitPay. Информацията е оповестена в уеб страницата на данъчния отдел.

Според данъчния контрольор Джоел Грийнбърг, криптовалутите освен ще опростят заплащането на налозите, само че и ще понижат случите на шикалкавене и ще покачат прозрачността на заплащанията.

„Целта на новия метод е взаимоотношението с клиентите да стане по-бързо, по-интелигентно и по-ефективно. Целта ни е да прехвърлим данъчните служби от 18 в 21 век “ – сподели Грийнбърг и добави, че не вижда риск във волатилността на курса на главната криптовалута.

Редица медии означиха, че това е първото взаимно на начинание на BitPay с държавните служби. Но и двете страни са сигурни, че тази взаимна работа ще даде положителни резултати.

Неотдавна, законодателните органи на щатите Аризона и Джорджия също внесоха за разглеждане законопроекти, предлагащи жителите да могат да заплащат налозите си в криптовалута. Но нито един от тези законопроекти не бе утвърден.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР