Жители на „Цветния квартал“ във Варна излязоха на протест. Вече

...
Жители на „Цветния квартал“ във Варна излязоха на протест. Вече
Коментари Харесай

Жители на „Цветния квартал“ във Варна излязоха на протест срещу застрояването

Жители на „ Цветния квартал “ във Варна излязоха на митинг. Вече близо 10 година те се борят да не бъде застроено едно от последните останали свободни пространства в региона.

„ Цветният квартал “ в морската ни столица е пъстър само по имената на улиците си, кръстени на цветя. Бурно строителство през последните 25 година е довело до презастрояване в региона.
Снимка: btvnovinite.bg

Едно от последните незастроени пространства в квартала се намира на ул. „ Роза “. Заключено сред няколко кооперации, то е частна благосъстоятелност от 1995 година – след реставрация. Хората в региона обаче настояват, че има нарушавания.

„ Община Варна е съсобственик от 1995 година Но то се връща в идеална съсобственост с решение на Варненския областен съд. През 1997 година частниците, които им се възстановява от реституцията, вършат нотариален акт с погрешно наличие. Именно, вършат го в действителна съсобственост ", сподели Валентина Желева, предприемчив комитет „ Роза “.
Снимка: btvnovinite.bg
От много години живущите в региона се борят мястото да бъде превърнато в зелена повърхност или детска площадка, а не да се застроява.

Местните са изпратили десетки писма до кмета на Варна Иван Портних с предложенията си, само че към момента не са получили отговор.
Снимка: btvnovinite.bg
Последната заповед на основния проектант на Варна Виктор Бузев, с която е позволено построяването на Подробен организационен проект за застрояване на мястото, е дефинитивно анулирана от съда след тъжба на хората в края на предходната година. Това обаче не пази региона от застрояване.

„ В момента настоящи за тази територия са проектите от 1994 година и от 2001 година, които за тези парцели плануват застрояване, по които притежателите могат да стартират да строят, в случай че желаят “, изясни Виктор Бузев.
Снимка: btvnovinite.bg
Хората са безапелационни, че все пак, няма да спрат да се борят. Собствениците на имота не бяха открити за коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР