Получихме сигнал за огнище на COVID-19 зад стените на затвора

...
Получихме сигнал за огнище на COVID-19 зад стените на затвора
Коментари Харесай

Сигнал за огнище на COVID-19 зад стените на затвора в Бургас

Получихме сигнал за огнище на COVID-19 зад стените на пандиза в Бургас. Пред bTV един от наказаните описа, че е с позитивен тест, само че му е отказано лекуване.

От управлението на пандиза отхвърлиха всички обвинявания.

Иван Радев излежава присъдата си в бургаския затвор. Твърди, че е с ковид и дихателни проблеми, само че няма достъп до медицински грижи. По думите му десетки лишени от независимост са инфектирани, без да бъдат изолирани и без лекарска помощ.

„ Сигнализирал съм всички управляващи, в това число и министъра на опазването на здравето, месеци преди да се случи този взрив в пандиза “, твърди Радев.

Заради карантината, юристът му не се срещал с него, само че споделя, че има информация за към 30 болни зад решетките.

„ Външни лекари не биват допускани на територията на пандиза в Бургас, т.е. всички болни от COVID-19 разчитат само на това, с което разполага пандизът “, твърди юрист Захари Кирилов.

Институцията разполага с двама фелдшери и две медицински сестри, както и с външен доктор при нужда. От 800 лишени от независимост с позитивни проби за ковид от началото на месеца са 28, само че множеството към този момент са излекувани, настояват от пандиза.

От управлението на пандиза споделят още, че заболелите са изолирани в обособен бранш, а един е приет в болница в болница. а Иван Радев и неговият юрист ще упорстват за инспекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР