Точно след една седмица на този ден ще се отдадем

...
Точно след една седмица на този ден ще се отдадем
Коментари Харесай

Лични интервюта преди вота: Явор Божанков за професионалния път и семейството

Точно след една седмица на този ден ще се отдадем на размисъл.

За да улесни вашия избор „ Тази събота и неделя “ продължава да ви показва кандидат-депутати от листите на партиите и обединенията в персонални изявленията.

Целта е да ги видите в фамилна светлина, оттатък политическите стратегии и партийното говорене. По правилник пред вас застават представители на първите осем партии и обединения съгласно проучването на „ Алфа рисърч “, извършено сред 26 февруари и 1 март измежду 1013 пълнолетни жители по метода на директното изявление и финансирано от Агенцията и bTV.

Гост в студиото беше Явор Божанков, който е лидер на листата на Българска социалистическа партия във Велико Търново. Той гостува със брачната половинка си симона и по-големият им наследник Румен.

Още като дете Божанков взема решение, че желае да е правист. Един от хората, които са му повлияли най-вече през студентството е Кристиан Таков. „ Той направи правист от мен. Отвори ми същински очите за правото. Той ме промени и като човек “, споделя Божанков.

Според него Таков е доказателство, че един преподавател може да промени България доста повече от който и да било политик.

„ Когато спра да се занимавам с политика, бих се обърнал още веднъж към правото “, споделя Божанков.

Той е претендент от гражданската квота на Българска социалистическа партия, като към този момент има един мандат като народен представител зад тила си. „ Показал съм, че споделям политиките на Българска социалистическа партия “, споделя той.

Със брачната половинка си Симона се познават още от гимназията. По-късно, като студенти, се събират и на доста млада възраст се ражда първото им дете – Румен.

„ Аз отидох в Англия при нея, тъй като си дадох сметка, че в случай че прекъсне образованието си след това доста мъчно ще се върне в средата. Докато тя учеше, аз бутах количка “, споделя Явор Божанков.

Повече вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР