Жители на суданската столица Хартум съобщиха днес за рязка ескалация

...
Жители на суданската столица Хартум съобщиха днес за рязка ескалация
Коментари Харесай

Напрежение в Судан. Възобновиха ли се боевете

Жители на суданската столица Хартум оповестиха през днешния ден за внезапна ескалация на конфликтите в няколко региона на града след приключването на съглашението за преустановяване на огъня сред враждуващите военни фракции, подписано с посредничеството на Саудитска Арабия и Съединените щати, съобщи " Ройтерс ", осведоми БНР.

Военен аероплан се е разрушил в Омдурман - един от трите града, които са част от огромния столичен район, споделиха още очевидци.
-->
До момента няма коментар от страна на суданската войска, която постоянно употребява изстребители, с цел да нападна позициите на паравоенните Сили за бърза поддръжка (СБП), разпръснати из столицата, след експлоадирането на спора на 15 април, провокирал тежа филантропична рецесия.

Споразумението за преустановяване на огъня влезе в действие на 22 май и изтече през вчерашния ден вечерта. То докара до прочут спад на интензивността на сраженията и понижаване на рестриктивните мерки към достъпа на филантропична помощ, само че сходно на предходни сделки беше нарушено неведнъж, отбелязва " Ройтерс ".

Отвъд столицата смъртоносни боеве избухнаха и в отдалечения западен район Дарфур, който е белязан от дълготраен спор и големи филантропични проблеми.

Сраженията сред суданската войска под командването на военачалник Абдел Фатах Бурхан и Съюз на българските писатели, ръководени от Мохамед Хамдан Дагало, доведеха до вътрешното разселване на към 1,2 милиона души и до бягството на 400 хиляди индивида в съседнид ържави.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР