Жители на столичния квартал Красна поляна готвят протести срещу ежедневното

...
Жители на столичния квартал Красна поляна готвят протести срещу ежедневното
Коментари Харесай

Столичен квартал се готви за протести. Причината


Жители на столичния квартал " Красна поляна " готвят митинги против ежедневното обгазяване на региона, оповестява Българска национална телевизия. По думите им съвсем всяка вечер в квартал " Факултета " до Западния парк горят кабели с цел да получат цветни метали, които предават на вторични първични материали.

Проблемът е прочут и кметът на " Красна поляна " е подавал сигнали в полицията за обгазяването, само че досега резултат няма.
-->
Картината в квартал " Красна поляна " съвсем всяка вечер след 20 часа - огнища, пушек и миризма, които са непоносими, изключително в горещините.

Ето какво описват част от пострадалите:

" Купих филтри с цел да прочистват въздуха и ги употребявам. Не разтварям прозорците, а всичко се върти в дома ми. С тази техника се прочиства въздухът и в случай че отворя прозореца машината незабавно светва в алено ".

" Аз персонално съм пускала сигнали за това, че има огромно задимяване в региона. Но за жалост ми се дават отговор,че защото не съм показала съответен адрес и къща, от която това се случва, няма по какъв начин да се подхващат дейности. Така ми дават отговор от Столичната община ".

Д-р Светослав Дончев е общопрактикуващ доктор в " Красна поляна ". Твърди, че се усилват пациентите, които идват при него с присъщи недоволства от обгазяване.

" При горенето на тези гуми и кабели се отделят по този начин наречените фини прахови частици, които са най-вредни за организма. Предизвикват раздразнение на лигавиците на очите, носа, гърлото. Кожата също се нервира, появяват се алергични реакции. Доста хора се оплакват ".

От Столичната община оповестиха, че от две години в квартал " Факултета " е инсталирана наблюдателна кула с камери, само че съгласно кмета на квартала резултат няма.

" Прави са жителите на Красна поляна.Последните седмици когато бяха жегите и нямаше вятър, два пъти ми алармираха от наблюдателната кула, че е доста задимено. Веднага алармирах полицията. Изпратиха кола, само че хващат единствено малолетни. Полицията би трябвало да вземе най-строги ограничения за такива действия ", изясни Иван Чакъров, кмет на регион " Красна поляна ".

Потърсихме и поданици на Факултета за коментар, само че те стремително се разбягваха. В отчаянието си жителите на " Красна поляна " готвят митинги. Обмислят и сами да подхващат някакви дейности против палежите, защото, по думите им, " няма страна, която да ни отбрани ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР