Жители на шуменското село Черни връх, разположено в живописен район,

...
Жители на шуменското село Черни връх, разположено в живописен район,
Коментари Харесай

ВиК-Шумен търси авария, откри басейн на аванта

Жители на шуменското село Черни връх, ситуирано в изящен регион, се ожалиха от липса на вода по високите места, от ВиК-дружеството тръгнали да търсят повреда, а най-неочаквано се натъкнали на курортен комплекс с басейн, в който водата не се отчитала. Според формалното известие, е реалност нерегламентирано прилагане на питейна вода. „При спрян спирателен кран преди водомера сега на инспекцията е открито прилагане на вода от всички потребители, в това число и пълнене на басейна“, оповестяват от ВиК. Съставен е констативен протокол за осъществено нарушаване, който бил подписан без несъгласие, а потребителят бил задължен да заплати 6 070,49 лева, изчислени по нормативна база за година обратно.
 trsh2507-2  trsh2507-1
ВиК разкрили кражбата на вода в края на предходната седмица, само че до началото на тази от курортния комплекс платили единствено дребна част от дължимата сума. В понеделник била разкрита нова противозаконна връзка, а във вторник водоподаването към парцела било прекъснато.

„Смятаме, че е безусловно неприемливо цяло обитаемо място да бъде лишено от обикновено водоподаване, с цел да може един курортен комплекс да развива дейност“, разясняват от сдружението.

По техни данни, макар наличния басейн, бани и други водни екстри плюс ресторант водомерът на комплекса отчитал до момента 50-60 кубика вода месечно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР