Жители на пловдивското село Кадиево твърдят, че компрометирана стена на

...
Жители на пловдивското село Кадиево твърдят, че компрометирана стена на
Коментари Харесай

Жители на пловдивско село срещу местен мини ВЕЦ заради поддържането на нерегулиран път в коритото на река

Жители на пловдивското село Кадиево настояват, че компрометирана стена на локалния мини Водноелектрическа централа прави пътят сред двете елементи на селото негоден, заяви Българска национална телевизия.

Трасето постоянно се завирява и събира към 50-60см. вода, а при топенето на снеговете, може да се стигне до заливане на околните къщи, настояват хора от селото.

Оказва се обаче, че пътят не е в регулация и в действителност съставлява част от коритото на реката.

" Това, което локалните поданици назовават път, не е път, а е коритото на река. Преди доста време е основан подобен сектор, свързващ двете елементи на селото. Той не е легален и не би трябвало да се минава по него, само че въпреки всичко ние, с цел да го запазим, сме построили канализация. За да стане път обаче, би трябвало да мине през процедурите в закона. " - споделя шефът на мини ВЕЦ-а Васил Тасев

" За мен е път, тъй като той свързва двете половини на селото. Оттук минават към 100 коли дневно и майки с колички, деца с колела. По кадастър обаче не е път и не е контролирано, по тази причина съм подала съм документи за узаконяването му. " - твърди кметът на селото Лиляна Петрова

Според локални поданици, като се изключи че нерегулираният път се наводнява поради мини ВЕЦ-а, активността му замърсява и вододайната зона на селото. Затова упорстват за отделяне на нова вододайна зона и разчистване на водното огледало на оборудването.

***Сн. БНТ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР