Жители на Бургас протестират срещу. Те ще блокират движението на

...
Жители на Бургас протестират срещу. Те ще блокират движението на
Коментари Харесай

Жители на Бургас протестират срещу ремонта на бул. „Демокрация“

Жители на Бургас стачкуват против. Те ще блокират придвижването на колите и градския превоз по булеварда. Причината е, че след ремонта той е рисков и основава предпоставки за пътно-транспортни катастрофи, също така не са оставени паркоместа за зареждане на магазините и е стеснен достъпът до поликлиника и здравна лаборатория.

Протестиращите упорстват да се направи проверка на плана.

Красимира Астакова - уредник на митинга съобщи: „ Искаме публично разискване на цялостния ремонт, защото има доста належащи проблеми, с които би трябвало да се оправяме. Имало е публични разисквания. за жалост се оказва, че общината е показала един план на публичното разискване, а де факто към сегашния миг изпълненият план няма нищо с общо с този, който е показан “.

Премахването на огромна част от паркоместата е дискриминация към хората, които живеят в региона и няма къде да паркират колите си, сподели още Красимира Астакова.

Тя упорства за превръщането на бус лентата в „ зелена зона “: „ Ремонтът на бул. „ Демокрация “ към сегашния миг първо е нефункционален. В момента е рисков “.

Ремонтът и реконструкцията на бул. „ Демокрация “ бяха осъществени по плана за интегриран градски превоз. 12 милиона лв. е цената на инвестицията, като 8 милиона лв. е вложението от Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР