Жертвите в Германия достигнаха 157. Канцлерът Ангела Меркел посети най-тежко

...
Жертвите в Германия достигнаха 157. Канцлерът Ангела Меркел посети най-тежко
Коментари Харесай

Жертвите в Германия достигнаха 157

Жертвите в Германия доближиха 157. Канцлерът Ангела Меркел посети най-тежко засегнатите региони. Освен помощ от избавителните екипи, доста доброволци оказват помощ на бедстващите в засегнатите региони.

Големи компании в Германия от разнообразни сектори оповестиха, както парична, по този начин и материална помощ. Подкрепа пристигна и от прилежащи на Германия страни, а наши сънародници дефинираха като бърза реакцията на страната.

Димитрина Димова живее с родителите си в село, което се намира покрай мястото, на което се вливат реките Мозел и Рейн.

„ При нас нормално се случва един път в годината да сме наводнени, само че този път беше доста повече от елементарното “, изясни Димитрина Димова.

Този път селото им е напълно откъснато от света и Димитрина не съумява да стигне до последния си образователен ден.

Българският доктор лекар Огнян Каменов обаче поема на път през опустошените региони, с цел да доближи до работното си място. Болницата, в която работи, също се постанова да бъде евакуирана.

„ Тръгнах в 6 часа сутринта и стигнах в 20 часа вечерта. За 100 километра, които обикновено ги пропътувам за 59 минути “, сподели доктор Огнян Каменов.

Според лекаря ни обстановката към момента крие доста рискове.

„ Сега има заплаха, тъй като доста изби са наводнени, да станат токови удари и просто не може да пуснат тока внезапно, тъй като могат да загинат хора по този метод “, добави лекар Огнян Каменов

И съгласно двамата ни сънародници реакцията на страната в рисковата обстановка е съответна.

„ След като цялата болница се освободи за 6 часа значи това е много добър резултат. Може би ще се възвърне работата в болничното заведение от 3 до 4 седмици “, счита доктор Каменов.

„ Всяко село си има пожарна, която се грижи за това да поставя знаци, идват с помпи да изкарват, те са готови и се усещаме сигурни “, добави Димитрина

Граждани също обявиха готовността да си приютят непознати изпаднали в неволя, а цели хотели оферират безвъзмезден престой.

Каква финансова помощ ще отпусне страната ще стане ясно евентуално през идната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР