Жертвите на проливните дъждове, които причиниха наводнения и свлачища в

...
Жертвите на проливните дъждове, които причиниха наводнения и свлачища в
Коментари Харесай

Жертвите на проливните дъждове в Южна Корея растат

Жертвите на проливните дъждове, които предизвикаха наводнения и свлачища в Южна Корея, порастват. Те към този момент са над 26, а 10 са в неопределеност, оповестиха управляващите, до момента в който спасителите не престават да търсят хора, блокирани в наводнен под земята тунел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проливните дъждове потопиха пътища и коли и прекъснаха железниците

Южна Корея е в разгара на летния мусонен сезон и през последните четири дни валят проливни дъждове. Пороите станаха причина за повсеместни наводнения и свлачища, както и за преливането на огромен язовир.

Снимка: Ройтерс

Спасителите работят, с цел да доближат към 15 автомобила, блокирани в 430-метров под земята тунел в провинция Северен Чхунчхеон. Според организация Йонхап тунелът е бил залян в събота сутринта, откакто водата го е наводнила прекомерно бързо и хората не могли да избягат. В неделя бяха открити още пет тела в останал под вода рейс.

Тя е прелетяла към 1000 километра преди да се разбие във водата

По-голямата част от жертвите, в това число 17 починали и девет изчезнали, са от провинция Северен Кьонсан, планински район, изключително обиден от свлачища, които погълнаха къщи и погребаха жителите им.

Снимка: Ройтерс

Някои от изчезналите хора са били отнесени от преляла река в провинция Северен Кьонсан. Прогнозата е, че до сряда ще паднат още дъждове , а метеорологичната администрация предизвести, че метеорологичните условия съставляват „ сериозна “ заплаха.

Южна Корея постоянно страда от наводнения по време на летния мусонен сезон, само че като цяло страната е добре готова и броят на жертвите остава относително дребен. Миналата година страната също претърпя проливни дъждове и наводнения, които убиха 11 души.

Радостното събитието идва съвсем три години след появяването на известното мече Фу Бао

След това държавното управление сподели, че преваляванията през 2022 година са били най-обилните от началото на метеорологичните данни за Сеул преди 115 години, като изясни рисковото време с изменението на климата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР