Женският волейболен шампион на България Марица Пловдив гостува на Раковски

...
Женският волейболен шампион на България Марица Пловдив гостува на Раковски
Коментари Харесай

Марица приключва волейболния маратон през ноември с мач в Димитровград

Женският волейболен първенец на България Марица Пловдив гостува на Раковски Димитровград в среща от седмия кръг в Националната волейболна лига. Двубоят ще се организира през днешния ден, от 17:00 часа, в зала Младост в Димитровград.
 Кубрат Пулев и Любомир Ганев поддържаха волейболистките на Марица
Кубрат Пулев и Любомир Ганев поддържаха волейболистките на Марица

Сред феновете бяха още кметът Здравко Димитров - Зико и Александра Начева

Реално с тази среща ще завърши и първото завъртане сред тимовете в НВЛ. Любопитно е, че за месец ноември шампионките изиграха общо осем срещи, от които шест в шампионата и две в Шампионска лига. След мача в Димитровград за " жълто-сините " следва пауза от 11 дни без мачове.

До края на годината маричанки ще играят първият от трите спомагателни шампионата в НВЛ, който ще се организира от 12 до 14 декември и мач от Шампионска лига на 19 декември - посещение на съветския Уралочка-НТМК (Екатеринбург). Вече са ясни и противниците на маричанки в шампионата - Берое (Стара Загора), Казанлък Волей (Казанлък) и Перун (Варна). Допълнително ще бъде разгласен и домакинът на шампионата.

В сряда Марица игра почтено против съветския първенец Динамо (Москва) и загуби с 1:3 (18:25, 25:22, 17:25, 17:25) пред 3750 фенове в зала Колодрума във втория си мач от груповата фаза на Шампионската лига.

В последния мач от НВЛ на 23 ноември маричанки победиха изрично ЦСКА (София) вкъщи с 3:0 (25:13, 25:18, 25:21). Раковски също записа победа с 3:0, само че като посетител на Перун (Варна).

Във краткотрайното класиране Марица е водач без изгубен гейм и с шест победи от шест мача, а Раковски е на шестото място с две победи и четири загуби.

През предишния сезон Марица и Раковски се срещнаха общо четири пъти. Два пъти в постоянния сезон и два пъти в полуфиналните плейофи в НВЛ. " жълто-сините " победиха с 3:0 и в четирите срещи.

Съдии на дуела ще са Никола Янев и Стефан Стоянов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР