Женският ни тим открива българското участие с мач срещу Тайланд

...
Женският ни тим открива българското участие с мач срещу Тайланд
Коментари Харесай

Волейболната Лига на нациите отново по MAX Sport

Женският ни отбор открива българското присъединяване с мач против Тайланд на 31 май по MAX Sport 3
Сезонът в клубните съревнования на най-популярните спортове завърши и в този момент към този момент е време феновете да насочат вниманието си към шампионати на национално равнище. Като най-комерсиалния волейболен шампионат Лигата на нациите. И през този сезон ще направи феновете очевидци на всичко най-интересно от конкуренцията, в това число и българското присъединяване. А през този сезон България ще се състезава, както при мъжете, по този начин и при дамите.

Форматът на конкуренцията е еднакъв за мъжете и дамите, само че през тази година е изменен, по отношение на предходната, за да има по-малко пътувания и отмалялост за състезателите и в това време да има повече мачове на директни елиминации. Общо участниците, и при мъжете, и при дамите, са по 16. Всеки тим ще изиграе обаче по 12 срещи. Тези мачове ще бъдат разпределени в 3 седмици, като във всяка от тях всеки тим ще изиграва по 4 дуела в разнообразни градове домакини. Женската и мъжката конкуренция ще се редуват през седмица. Накрая, след изиграването на 12-те кръга, заелите първите 8 места в класирането ще се класират за етапа на елиминациите, които стартират от четвъртфинали.

Лигата на нациите стартира с мачове при дамите и надлежно присъединяване си първо ще стартират „ лъвиците “ ни. Женският народен отбор на България се завръща в шампионата, откакто предходната година не бе част от конкуренцията. Отборът ни заема мястото на Русия, чиито отбор не бе позволен до присъединяване в шампионата.

Първият мач на България е против Тайланд на 31 май от 15:30 ч., следва конфликт с Нидерландия на 2 юни от 16:00 ч., със Сърбия - на 3 юни от 13:00 ч. и с Турция – на 4 юни от 19:00 ч. Всички тези мачове ще се играят в Турция и ще бъдат излъчени директно по MAX Sport 3.

След това за българките следва пътешестване до Филипините, където ще се изправят против Съединени американски щати, Япония, Канада и Белгия в интервала сред 15 и 19 юни. В последната седмица от груповата фаза отборът ни ще има за съпернички Доминиканската република, Бразилия, Италия и Полша, като в мачовете от този стадий българките ще са домакини и ще играят в „ Арена Армеец “ в София сред 28 юни и 3 юли.

При мъжете конкуренцията ще стартира от 7 юни, а първият дуел на българския тим е против Сърбия. През първата седмица националите ни ще се изправят още против Германия, Полша и Канада. Мачовете ще са в канадската столица Отава, а по-късно се придвижват в София, като в интервала 21-26 юни „ лъвовете “ ще одобряват Иран, Австралия, Съединени американски щати и Бразилия. Последните мачове от груповата фаза при мъжете са сред 5 и 10 юли. Тогава България ще играе против Италия, Нидерландия, Китай и Словения, а мачовете ще са в Гданск, Полша.

Финалната фаза – четвъртфинали, полуфинали и край, при дамите ще е сред 13 и 17 юли в Анкара. При мъжете ще е сред 20 и 24 юли и ще се организира в Болоня. Най-интересните мачове от груповата фаза до финала и всички мачове на българските тимове от 31 май до 24 юли ще бъдат излъчени в каналите на MAX Sport.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР