Женският ни национален отбор по волейбол отново ни даде поводи

...
Женският ни национален отбор по волейбол отново ни даде поводи
Коментари Харесай

Волейболистките ни с красива победа над Испания

Женският ни народен тим по волейбол още веднъж ни даде мотиви за горделивост, откакто ловко продължи с успехите в груповата фаза на Европейското състезание в Пловдив.

Националките ни по хубав метод надделяха Испания с 3:0 (25:12, 25:19, 25:21), като дадоха да се разбере, че не нямат желание да изгубят и един гейм на шампионата.

Така женският отбор съвсем несъмнено си обезпечи място в идната фаза, тъй като с постигнатите безапелационни победи над Гърция и Испания, по всяка възможност ще се подреди на едно от първите четири места в тази група. Понастоящем отборът заема второ място, като на първото е отборът на Полша, постигнал три победии в първите си три мача.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от CEV - European Volleyball (@cevolleyball)

Женският тим на България сподели класа и качествата си още първоначално, като девойките ни се снабдиха с преднина от пет точки. Тази преднина продължи да пораства безапелационно, с цел да се стигне до красивото 25:12. Във втория гейм България още веднъж разполагаше с пет точки преднина още първоначално, като не се колебаеше до самия край. И въпреки да се наложи в третия гейм Елиcа Василева да си вземе отмора поради проблем с бедрото и да седне на пейката, това не разклати увереността на нашите девойки.

След разгромното 3:0 гейма над Гърция в първия мач, възпитаничките на Иван Петков победиха със същия резултат и Испания. Женският ни тим сподели, че е на международно равнище и по нищо не отстъпва на мъжкия. Както на олимпиадата в Токио, по този начин и в този момент.

България е хазаин на европейско състезание по волейбол за дами един път на 20 години от 1981 година насам. Тогава е и най-запомнящият се триумф на нашите девойки. Понастоящем българките разполагат с изцяло действителния късмет да осъществят още една фантазия в обичания на всички  Пловдив.
Стойка Кръстева подсигурява втори олимпийски орден за България
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР