Женският национален отбор по волейбол загуби с 1:3 (28:26, 19:25,

...
Женският национален отбор по волейбол загуби с 1:3 (28:26, 19:25,
Коментари Харесай

България поведе срещу Полша, но загуби

Женският народен тим по волейбол загуби с 1:3 (28:26, 19:25, 16:25, 15:25) против Полша в Лигата на нациите.

Нашите направиха впечатляващ поврат в първия гейм, само че за жалост това не стигна за освен това. „ Дружина полска " показва, че е един от най-постоянните тимове в шампионата през тази година.

С триумфа полякините се върнаха на първото място в класирането и се стяга за финалите. България пък има още един мач против Сърбия в неделя. Нашите не престават да са пред противника за оставане Хърватия, който през уикенда ще играе против Италия и Турция.

Първият гейм започва зле за България. Първите четири точки бяха за Полша. И по всичко личеше, че „ дружината " няма да изпусне задатъка си. Постоянно преднината на противника беше пет точки. Обратът стартира „ да се пече " при 12:16. Атаката и блокадата ни заработиха „ под пара " и равенството пристигна при 18:18. За страдание отново Полша дръпна в резултата и стигна до три геймбола – 24:21. Тогава нашите демонстрираха най-хубавото допустимо лице. Не единствено отразихме и трите, а и стигнахме до наш с четири следващи точки. При първия не успяхме, само че при втория към този момент бяхме безгрешни – 28:26.

Следващият гейм имаше сходен тип. Отново Полша стартира да натрупа задатък, който стигна до три точки. Равенството пристигна при 8:8. За малко започнахме да повеждаме в резултата, само че най-голямата ни преднина беше 2 точки. При 18:16 за нас противникът реши гейма в своя изгода. „ Дружина полска " направи осем следващи точки. До завършек на частта ние направихме единствено една и загубихме с 19:25.
Третият гейм не беше добър за България и в нито един миг не поведохме в резултата. След замяна на точки първоначално Полша постепенно стартира да натрупа задатък. За последно бяхме близо при 12:13. Между идващите девет точки за Полша ние направихме единствено една. Треньорът Лоренцо Мичели извади целия титулярен състав в края на частта, с цел да може да даде отмора преди четвъртия гейм. В последна сметка Полша завоюва с 25:16.

Четвъртата част също не започва добре за българките. Съперникът ни направи шест точки, до момента в който ние имахме единствено една. Явно умората прекалено много налегна младия ни тим, който не посрещаше толкоз добре, както правеше първоначално. Блокадата ни също не беше задоволително ефикасна. Накрая трябваше да преглътнем загубата и да се стягаме за борбата със международния първенец Сърбия в неделя рано сутринта българско време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР