Женският национален отбор по волейбол на България ще се бори

...
Женският национален отбор по волейбол на България ще се бори
Коментари Харесай

България срещу Хърватия, Чехия и Испания в битка за Златната лига

Женският народен тим по волейбол на България ще се бори за купата в Златната лига дружно с отборите на Хърватия, Чехия и Испания.

Срещите ще се изиграят на 19 и 20 юни в Русе и ще може да ги наблюдавате директно по спортната телевизия RING, платформата VOYO.BG и на уеб страницата btvnovinite.bg!

Снимка: bTV

Българките получиха правото да вземат участие във финалната четворка като хазаин. " Лъвиците " на селекционера Иван Петков обаче не оставиха подозрение, че са любимец за златните медали. В груповата фаза те реализираха по две победи над Словакия и Украйна с по 3:0.

Снимка: CEV

Хърватия записа 2 провали (от Унгария и Чехия) и 4 победи, с цел да се класира за втори следващ край в Златната лига. Волейболистките от Балканите изгубиха решителната среща с Чехия през 2019 година (през 2020 година конкуренцията беше анулирана поради пандемията от коронавирус).

Снимка: CEV

Чехкините преследват трети успех в Златната лига, откакто съумяха да сграбчен златото и през 2012 година с победа точно на България в Карлови Вари.

Снимка: CEV

Що се отнася до испанките, те в никакъв случай не са играли на край в конкуренцията, а през 2019 година приключиха на четвърта позиция.

Снимка: CEV

На този декор българският отбор се надява, че ще успее да победи за повторно след 2018 година Тогава " лъвиците " се постановиха над Унгария в Будапеща.

Жребият за установяване на полуфиналните двойки е на следващия ден (7 юни). Всички мачове от решителната фаза на шампионата може да гледате на 19 и 20 юни директно по спортната телевизия RING, платформата VOYO.BG и на уеб страницата btvnovinite.bg!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР