Женският национален отбор на България завърши с успех контролите си

...
Женският национален отбор на България завърши с успех контролите си
Коментари Харесай

Волейболистките записаха трета поредна победа над Чехия

Женският народен тим на България приключи с триумф контролите си преди Европейското състезание, което започва след няколко дни. Като част от програмата си за подготовка отборът, воден от Лоренцо Мичели, имаше планувани контроли в три следващи дни против Чехия. И последната от тях бе с безапелационен триумф за " лъвиците ".


В среща, отворена за почитатели и медии в столичната зала „ Христо Ботев ", България победи с 3:0 (25-19, 25-15, 25-18). Двата треньорски щаба взеха решение още веднъж да се играе и четвърти гейм, който също бе изрично за нас – 25-13.

Пред погледа на президента на Българска федерация волейбол Любомир Ганев националките изиграха по съвършен метод контролата, със самочувствие и убеденост. Двубоят стартира с леко преимущество за противника (3-5), след което направихме серия от 5 следващи точки за поврат. Тези минути бяха оспорвани и това се задържа до 18-18, само че последва нова наша поредност от 6 точки и взехме частта с 25-19. Във втория доминирахме през цялото време и разликата стана даже 9 т. (20-11), с цел да стана и двуцифрена в самия край – 25:15. Абсолютно идентично се разви и третия гейм, като Чехия успяваше една концепция по-близо да се държи до нас, само че отново завърши с разлика – 25-18.

Така България приключи серията си от контроли против Чехия с три победи, 11 извоювани гейма и единствено 1 изгубен. Отборът получи ден отмора, а отпътуването за Италия е в понеделник, 14 август. България е в Група В, която ще се играе четири италиански града - Верона, Монца, Торино и Флоренция. Ще се надигнем против домакина Италия, Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Швейцария. Стартираме против хърватките на 16 август. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР