Женският национален отбор на България постига успехи на Европейското отборно

...
Женският национален отбор на България постига успехи на Европейското отборно
Коментари Харесай

Българските шахматиски са на крачка от титлата на Европейското отборно първенство

Женският народен тим на България реализира триумфи на Европейското отборно състезание по шахмат в Будва, Черна Гора. Тимът е воден от капитана Петър Арнаудов. В него вземат участие Нургюл Салимова, Белослава Кръстева, Антоанета Стефанова, Виктория Радева и Гергана Пейчева

В събота вечер, в седми кръг, женският народен тим се наложи и над Франция с 3:1, с което поведе едноличното класире с 12 мач-точки - с една повече от французойките. Преди това, в шести кръг, българските шахматистки победиха любимците, поставените под №2, Азербайджан.

До момента женският народен отбор е без проваляне.

Начало на мощното показване даде Белослава Кръстева, която наскоро взе бронз на Световното до 20 година Тя записа първата победа за България в Будва на четвърта дъска.

На втора дъска Нургюл Салимова стартира леко нерешително, само че след това записа три следващи победи. С белите фигури финалистката на Световната купа отчая Софи Милие за 38 хода и към този момент е най-силно представящата се състезателка на всички втори дъски.

На първа дъска е Антоанета Стефанова, която бе в много неизгодна позиция в първите 30 хода от партия си против Деймант Долю-Корне. За благополучие Стефанова освен съумя да се измъкне, като обърна посоката на партията, само че и завоюва на 55-ия ход с позиция за мат.

До края на европейското състезание остават още два кръга.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР