Женските змии имат клитори, сочи първото подробно изследване по темата,

...
Женските змии имат клитори, сочи първото подробно изследване по темата,
Коментари Харесай

Уникум! Змиите могат да изпитват оргазъм!

Женските змии имат клитори, сочи първото в детайли проучване по тематиката, в което учените споделят какъв брой малко са изследвани женските полови органи спрямо мъжките при другите типове.

Предишни проучвания допускаха, че органите на женските змии са ароматни жлези, недоразвити версии на пениси или даже са там, с цел да подтикват мъжките, а не противоположното.

Но в новото проучване се споделя, че " дефинитивно " се изключват сходни теории, като се предлага първото цялостно изложение на змийските клитори, написа БГНЕС.

Откритията демонстрират, че клиторите могат да бъдат общи за всички типове влечуги, който включва змиите, и могат да играят основна роля в метода на размножаване.

Snakes have clitorises after all, scientists say
— Nation Africa (@NationAfrica)
" Женските гениталии са очевидно подценявани спрямо мъжките, което лимитира разбирането ни за половото размножаване в другите линии гръбначни животни ", пишат създателите на проучването, оповестено в списание Proceedings of the Royal Society B.

Меган Фолвел, докторант в университета в Аделаида, Австралия, и водещ създател на новото проучване, споделя пред Агенция Франс Прес, че е почнала с разбор на хемиклиторите на елементарна смъртоносна змия.

Екипът от австралийски и американски откриватели траял да прави дисекция на 10 змии от девет разнообразни типа, в това число типове питони,смок и мексиканския мокасин.

Те откриват, че змиите имат два обособени клитора - хемиклитори - разграничени от тъкан и скрити от кожата от долната страна на опашката.

При смъртоносната змия органът образува триъгълна форма " като сърце ", споделя Фолвел.

Органите имат еректилна тъкан, която евентуално набъбва с кръв, както и нервни снопчета, които " може да са показателни за тактилна сензитивност, сходно на клитора при бозайниците ", се споделя в проучването.

" Змиите са доста тактилни животни ", сподели Фолвел, " тъй че има много огромна възможност да получат много огромна сензитивност даже през кожата. "

Ако по време на секс хемиклиторите на змиите се подтикват, това евентуално подтиква към по-дълго и по-често чифтосване, което води до по-голям късмет за репродуктивен триумф.

" Удоволствието е толкоз значима част от размножаването и при тях ", твърди Фолвел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР